24 martie Silvia

Duminica, 24 martie 2019, ora 18.00, Opera Maghiară, str. Emil Isac, nr. 26-28

Pret bilet: 30/ 40 lei

Kálmán Imre – Silvia

Un eveniment deosebit se sărbătoreşte la cabaretul Orfeus din Budapesta. Cântăreaţa Silvia Verescu apare pentru ultima oară înainte de a pleca într-un turneu la Paris. Lumea a venit să-i prezinte omagiile. Contele Boni Cancianu şi prinţul Edwin, provoacă un adevărat scandal public încercând să oprească plecarea Silviei. Silvia şi Edwin se iubesc, dar dragostea lor este respinsă de familia prinţului cu toate că Edwin a insistat pentru binecuvântare la părinţii săi.

Pentru a împiedica plecarea Silviei, Edwin anunţă de faţă cu toată lumea logodna cu cântăreaţa. Dar sosirea mamei lui Edwin va răsturna toate planurile. Aceasta aranjează plecarea lui prinţului în armată, şi îi aminteşte de obligaţia de a se căsători cu verişoara sa, contesa Stazi. Prinţesa –mamă ascunde un secret stiut doar de bătrânul Feri şi chelnerul cabaretului, Mişka. Ea însăşi fusese în tinereţe o artistă de cabaret. La plecare, prinţesa -mamă îi va lăsa lui Boni o invitaţie la logodna fiului său cu contesa Stazi.

Cei doi îndrăgostiţi sunt optimişti: Edwin îşi va termina serviciul militar şi se va căsători cu Silvia. Boni necunoscând relaţia dintre Edwin şi Silvia îi arată acesteia invitaţia la nuntă. Crezându -se înşelată, tânăra hotorăşte să plece la Paris cu Boni.

Edwin considerându-se părăsit, consimte să se căsătorească cu Stazi. Cu complicitatea lui Mişka sunt introduşi la palatul prinţului Weillerscheim, Silvia şi aşa zisul său soţ, Boni. Cazimir, tatăl lui Boni nu este altul decât Feri, care ştia secretul prinţesei mamă. La palat se întânesc cu toţii. Boni se îndrăgosteşte de contesa Stazi iar Edwin îi cere lui Boni să renunţe la Silvia. Crezând că este vorba din nou de o înşelătorie Silvia citeşte în faţa tuturor actul de logodnă semnat de Edwin dar îl rupe.

Se pare însă că iubirea învinge, deoarece pe afişele din Karlsbad se anunţă concertul Silviei şi al soţului ei Edwin. Prinţul Leopold şi prinţesa –mamă aflaţi în staţiune, sunt scandalizaţi.

Profitând de ziua de naştere a prinţesei- mamă., cei doi prieteni Feri şi Miska i au pregătit acesteia o surpriză, aducându-i la onomastică pe cei trei foşti soţi: Negustorul Lazarevici, baronul Hubner, şi contele Bettelheim. Amintindu-.şi de gloria trecută, prinţesa nu se mai ruşinează de meseria tinereţii ei şi o acceptă pe Silvia. În sfârşit, cei doi tineri capătă consimţământul mult aşteptat din partea Reginei Ceardaşului.

Preturi bilete

Parter – 40 lei

Loje și balcon – 30 lei

Bilete pentru pensionari – 20 lei

Bilete pentru elevi și studenți – 15 lei

Bilete pentru grupuri adulți (min. 15 persoane) – 20 lei

Bilete pentru grupuri elevi (min. 15 persoane) – 10 lei

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.