24 octombrie Refugii

Luni, 24 octombrie 2016, ora 20:00, Reactor, str. Petofi Sandor, nr. 4

Intrarea libera

Refugii

Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu Distribuție: Alina Mișoc, George Sfetcu, Paul Socol și Doru Taloș Tehnic: Cătălin Filip

Refugii este un spectacol care colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România. Actorii mizează pe jocul între distanțare și implicare, unul care produce discurs critic și care poate conduce mai apoi la dezbatere. Construit pe metodele devised theatre, spectacolul își propune să familiarizeze publicul cu aceste probleme printr-o reprezentare care își dorește să genereze empatie în rândul spectatorilor.

„Nu ne place când auzim de sărăcie și alte povești nașpa, vrem doar să uităm și să mergem acasă. Să mâncăm, să facem o baie caldă, să ne uităm la televizor, să mergem la masaj, să călătorim, să dormim într-un pat confortabil, vara să dăm drumul la aparatul de aer condiționat, iarna la centrală și totul e ok. ”

„Am fost dați afară din locuințele pentru care am muncit, iar unii dintre noi nici măcar nu au primit o altă locuință la schimb. Am fost înghesuiți în 16 metri pătrați câte 9-10 persoane. Primăria s-a lăudat că o să avem apă caldă, băi. Nu avem decât apă rece și băi comune, toalete una lângă alta, fără despărțitor. Așa s-a gândit primăria că ar fi bine pentru noi.”

„Hai să ne rugăm pentru oamenii fără adăpost și pentru evacuații care nu primesc condiții decente. Hai să ne rugăm împreună. Hai să ocupăm bisericile. Biserica e Casa Domnului. De ce nu poate, în Casa Domnului să intre în nopțile de iarnă câte o doamnă sau câte un domn? Hai să dăm foc la oraș pentru cei care au nevoie să se încălzească. Hai să facem o petiție. Hai să facem un event pe facebook. Like share!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

xmanyclips