24 octombrie Satul de odinioară

Joi, 24 octombrie 2019, ora 19:00, Casa de Cultura a Studentilor, Piaţa Lucian Blaga, nr. 1-3

Satul de odinioară – spectacol folcloric caritabil

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, sprijină campania de restaurare a bisericii de lemn „Sfântul Apostol Pavel” din localitatea clujeană Săliștea Veche, monument istoric de secol XVI, aflată în stadiu avansat de degradare.

În parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Cluj I și Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, inițiatorii proiectului, alături de Casa de Cultură a studenților, instituția clujeană de cultură organizează un spectacol folcloric caritabil, intitulat sugestiv „Satul de odinioară”.

Evenimentul se înscrie în cadrul „Anului omagial al satului românesc”.

Spectacolul va fi susținut de rapsodul Vasile Soporan din Frata, acompaniat de un grup instrumental, condus de ceterașul Vasile Rizea-Șandorică din Valea Largă, Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Ștefan și Andrei Petreuș.

Prezentatorul evenimentului va fi Grigore Sâmboan, iar intrarea se va face pe bază de invitație, care poate fi procurată de la magazinele de obiecte bisericești ale Arhiepiscopiei Clujului.

Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.