24 octombrie Vivement le cinema

Miercuri, 24 octombrie 2018, ora 19:00, Cinema Arta, str. Universității, nr. 3

Intrarea liberă

ReArta – Vivement le cinema

Filmul „Vivement le cinema” vorbește despre invenția cinematografului din secolul al XIX-lea, când două căi paralele de cercetare s-au întâlnit într-un mod imprevizibil și aproape accidental. Totul a început în inima Parisului, pe 28 martie 1798, când Etienne-Gaspard Robertson a organizat una dintre primele proiecții „Fantasmagoria”, în care fantomele și spiritele dansează împreună. Dar cum s-a ajuns de la perfecționarea lanternei magice la cinematografia Fraților Lumière?

David Ellis este un curator/performer care trăiește la Londra.

Rodion Ladislau Roșca este muzician, Părintele Muzicii Electronice din România din 1978 și Părintele Muzicii New Wave din România. Muzica lui, majoritatea compusă în anii ‘70 și ‘80, combină influențe din muzica progresivă, psihedelică, metal și electronică.

19:00 Introducere film de David Ellis, co-curator evenimente reARTA
19:15 Proiecția filmului documentar: Vivement le cinema – Roll on Cinema (2011, Franța, de Jérôme Prieur)
Limba: engleză, fără subtitrare
20:30-22:00 After gig cu Rodion

Cinema ARTA se va redeschide ca un spațiu independent pentru comunitate, film și cultură. Un loc unde istoriile trecute și viitoare ale filmelor se întâlnesc cu cinefilii clujeni.

Înainte să ne redeschidem porțile, pornim la o plimbare în oraș cu o serie de evenimente găzduite de parteneri și prieteni. În contextul seriei de evenimente reARTA vrem să purtăm conversații captivante despre film, cinema și cultură și să găsim împreună cu publicul modalități de a ne imagina viitorul Cinema Arta.

Pe parcursul acestui eveniment se fac înregistrări foto și video care pot apărea ulterior pe paginile de Facebook și Instagram ale organizatorului. În cazul în care nu doriți să apăreți în aceste poze, aveți dreptul să semnalați asta fotografului.

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

În sala de cinema încă se lucrează, evenimentele vor avea loc în foyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.