24 septembrie Immersive Theater: Trix Show

TRIX Show

Joi, 24 septembrie 2020, ora 19:00, str. Potaissa, Cluj-Napoca

Participarea gratuită *

TiMAF: Immersive Theater: Trix Show

TiMAF aduce pe Strada Potaissa Trix Show, în regia Mihai Gruia Sandu, un spectacol fără cuvinte (la propriu și la figurat), cu muzică live, acrobație, dans, joc de măști și actori fantastici! Cu mişcări sau gângureli, dansând sau făcând acrobaţii, cântând din fluier sau din gordună, actorii impun o dinamică rar întâlnită într-un spectacol de asemenea factură și vă veți îndrăgosti pe loc.

Mihai Gruia Sandu, profesor și specialist în commedia dell’arte, creează un scenariu prin care demonstrează că Păcală al nostru e “trickster național” și are confrați, chiar și în commedia dell’arte. E un scenariu bogat în situații exploziv comice și în arhietipuri diverse care vorbesc într-o limbă “romgleză” amuzantă. Spectacolul e de fapt, nonverbal; tablete purtate de interpreți precizează scopul acțiunii scenice, iar ilustrația “muzicală” sonoră e realizată de actori la diferite instrumente.

Dar ce este un Trickster?
Un Trickster ar putea fi definit ca fiind un jongleur, un farseur, un păcălitor, pus pe șotii, nebun, bufon, smecher… – un personaj care, cu un nume sau altul nu lipsește din tradiția culturală a niciunui popor. Arma lui este umorul.

Trix Show este un spectacol non-verbal de înaltă finețe și măiestrie artistică, jucat cu mare succes în România în peste 20 de orașe, în festivaluri sau turnee. Piesa e interpretată de actori ai Teatrului Național ‘’Aureliu Manea’’ Turda.

*Participarea la acest eveniment este gratuită, dar înscrierea este obligatorie date fiind locurile limitate existente (60 locuri

Înregistrarea se face pe baza completării formularului acesta: https://forms.gle/8TKDUjVTh1aem2Lq6

Măsuri de siguranță

Purtarea măştii de protecţie, folosirea dezinfectantelor de la intrarea în spațiul delimitat și respectarea distanței de 2 m între participanți vor fi obligatorii la toate evenimentele organizate în cadrul TiMAF din acest an. În momentul sosirii la eveniment, participanţilor li se va lua, în mod obligatoriu, temperatura corporală. Persoanele care vor avea temperatură mai mare de 37,3°C sau care vor prezenta simptome de infecție respiratorie (tuse, rinoree), cât și cele care vor refuza să le fie verificată temperatura nu vor putea participa la evenimentul dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.