24 septembrie Ziua Bánffy la castelul din Bonțida

Duminica, 24 septembrie 2017, ora 14.00, Castelul Bánffy, com. Bontida, jud. Cluj

Ziua Bánffy la castelul din Bonțida

Se deschid din nou porțile castelului Bánffy de la Bonțida pentru părinți și copii, pentru toți iubitorii de artă.

Vizitatorii sunt asteptati la tururi ghidate, în limba maghiară şi română, unde pot afla mai multe despre familia Bánffy şi istoria castelului.

In cadrul atelierului de traducere organizat în septembrie, s-au tradus în română unele nuvele scrise de Miklós Bánffy. Duminică de la 15:30 invităm publicul la o întâlnire cu traducătorii şi membri familiei Bánffy, unde se vor citi şi fragmente din textele traduse.

De la ora 17.00 vor avea loc vernisajele unor expoziții inedite. Proiectul ARTEC, implementat de Fundația Transylvania Trust și partenerii săi, a oferit oportunitatea organizării rezidențelor artistice în care artiștii și meșterii participanți au creat opere contemporane inspirate din spațiile și valorile istorice. Publicul va putea vedea lucrările realizate în cadrul rezidențelor de creație de la Câmpulung și Bonţida.

În același timp, se deschide şi expoziția realizată din coperțile revistei clujene Tribuna.

La ora 19.00 ziua se va încheia cu un spectacol unic de teatru His(s)tory,  – o piesă ce îmbină stilul clasic și arta de performance, despre personalitatea complexă a lui Miklós Bánffy, acompaniată de muzică live și o instalație specială de lumini.

24 septembrie Ziua Bánffy la castelul din Bonțida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top