25-26 august Liberty Multirotor Racing

25 – 26 august 2018, ora 10:30, Liberty Technology Park, str. Garii, nr. 21

Intrarea liberă 

Liberty Multirotor Racing 2018

Asociația Română de Aeromodelism organizează în parteneriat cu Liberty Technology Park, competiţia “Liberty Multirotor Racing 2018”.

Scopul acestui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de a organiza competiții cu caracter deschis venind astfel în sprijinul pasionaților acestui sport nobil.

Multirotor Racing este un tip nou de sport cu aeromodele, care in ultimii ani a avut o ascensiune imensă intr-un termen relativ scurt, ajungând chiar şi pe micile ecrane prin transmiisii live sau reportaje, pe diferite posturi sportive internaţionale cum ar fi ESPN (SUA), Sport1 (GR), Eurosport şi altele.

Piloţii se luptă reciproc pe o pistă, iar câştigătorul este determinat prin finalizarea cursei în cel mai scurt timp. La o scara mai mare, în esenţă se aplică regulile unei curse de F1 unde piloţii acumulează puncte şi pilotează multirotoarele pe diferite piste din lume, ca mai apoi la sfârşitul sezonului castigătorul să fie desemnat. Pista este formată din anumite puncte de control, elemente 3D și porţi pe care piloţii trebuie să le execute pentru a finaliza cursa în mod corespunzător.

Ce este un Multirotor de curse? Este un “quadcopter” guvernat de un flight controler(creierul aeromodelului), 4 regulatoare(ESC) care preiau comanda de la flight controler şi o trimit către cele 4 motoare impreună cu voltajul necesar, 4 elici cu 2,3 sau 4 pale şi bateria LiPo(4s-6s).

Piloţii își zboară multirotoarele folosind o radiocomandă și ochelari FPV asemanatori kit-urilor VR. Multirotoarele sunt echipate cu camere video prin care este transmisă piloţilor imaginea ce o vede multirotorul in timp real (de aici şi termenul FPV: Frist Person View).
În timpul unei curse, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km/h cu accelerație de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec.
Vizitatorii vor mai putea admira demonstraţii şi cu alte tipuri de aeromodele (avioane, elicoptere, etc.) şi automodele.

Iată ce activitați gratuite se conturează la Kids corner-ul din spațiul verde de la Liberty Technology Park Cluj în cadrul evenimentului:

– Ateliere de confecționat propriul aeromodel ( pentru copii cu vârsta între 6-12 ani )
– Expoziție de Aeromodele, Automodele și Navomodele,
– Competiție cu aeromodelele realizate de copii, cu posibilitatea de a câștiga marele premiu oferit de Hpi-Racing.ro – Magazin online de modelism
– Traseu de offroad ad hoc pentru automodele, unde va veti putea testa automodelele din dotare
– Mini-alee terapeutica, oferita de ZEM Center
– Show de inghețată moleculara și degustare de inghețata pentru cei mici prezenți la eveniment, cu sprijinul Chef Roxana Parjol de la L’ Albero dei Sogni
– Tatuaje tematice cu sclipici, de la Tatuaje Sclipitoare
– Fotografii tematice, realizate de Salanta Bere Roxana de la Studio Harmony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.