25 mai-3 iunie TIFF 2018

25 mai – 3 iunie 2018, ora 10:00, Cluj-Napoca

TIFF 2018 – Transylvania International Film Festival

Cel mai așteptat eveniment cinematografic al anului din România, TIFF 2018 vine cu un arsenal de filme, concerte, evenimente speciale și multe alte suprize.

Clujul se transformă din nou în gazda TIFF, cu 227 de filme (178 de lungmetraje şi 49 de filme scurte) din peste 50 de ţări.

Competiția TIFF aduce filme puternice în atenția cinefililor, iar două dintre producțiile concurente sunt semnate de regizori români: Adina Pintilie (Touch Me Not) și Andrei Crețulescu (Crepuscul)

Această ediție TIFF îi este dedicată regizorului Ingmar Bergman. La 100 de ani de la nașterea lui Ingmar Bergman, TIFF organizează, cu sprijinul Ambasadei Suediei în România, o amplă retrospectivă dedicată legendarului regizor și scenarist suedez. O selecție de șapte filme din cariera sa, proaspăt restaurate digital, și o expoziție multimedia despre influența lui în modă și artă vor fi prezentate pentru prima dată în România, la Cluj.

Concertele și cine-concertele TIFF se anunță și acest an savuroase, de la proiectul ucrainean DakhaBrakha la cântăreața Emiliana Torrini, precum și la programul Weekend la Castel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.