25 mai–5 iunie Expoziția God Luck & Good Speed

25 mai – 05 iunie 2016, ora 18:00, Muzeul de Arta,  Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziția God Luck & Good Speed

Expoziția God Luck & Good Speed invită publicul la o experiență narativ-vizuală în care sunt îmbinate obiecte de tipul instalațiilor sau ale artei ready-made cu mai tradiționalul mijloc de expresie: desenul.

Traseul conceptual al lucrărilor vizează presiuni, asalturi și temeri actuale ale civilizației occidentale, datorate atât unor forțe externe ca extremismul religios și teroarea sa implicită cât și unor forțe interne ca autoritarismul organelor de pază și control. Lectura expoziție oferă privitorului o alternanță plăcută de elemente iconografice de o simbolistică tradițională sau de forma „citaționismului” artistic cu elemente din mass-media și pop culture a ultimelor decenii, aducând astfel publicul față în fața cu propria cultură într-un mediu care stimulează auto-critica.

Cu toată luciditatea discursului asupra existenței socio-politice a omului occidental contemporan, lucrările reușesc să nu se scufunde într-un cinism implacabil, ci din contră, se remarcă prin sugestia unei încrederi permanente într-o inocență intrinsecă, vitală care, deși agresată permanent, își păstrează potențialul salvator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.