25 mai Expozitia I’d rather not think about it

Vineri, 25 mai 2018, ora 15:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61 

Expozitia I’d rather not think about it – Alina Andrei

Fals plan de supravieţuire legat de un posibil viitor tulbure, incert. Reacţii personale, concrete, faţă de anxietăţi ce ies din frici universal valabile, cum ar fi boala, sărăcia, singurătatea, moartea. Lucrările din acest proiect sunt răspunsuri la aşteptările pe care le are societatea de la noi şi faţă de ratarea acestor deziderate. Explorare experimentală a dinamicii maţelor strânse de frică, o tratare aproape raţională a unor angoase aflate la limita dintre posibila realitate şi imaginar. Pipăire abstractă a unor reprezentări codificate sau explicite, ce ţin poate de medii specifice sociologiei şi psihologiei.

Alina Andrei (n. 1976, Braşov) fotografiază şi scrie de ani. Momentan în Cluj-Napoca, dar fotografiile sale ar putea fi de oriunde. Țin de ea, nu neapărat de locul în care sunt făcute. Uneori, când nu fotografiază oameni reali, în carne și oase, folosește unii din hârtie. Îşi face singură personajele (cu creioane/cretă, foarfecă) şi le fotografiază ca și cum ar fi oameni vii, cu povești reale. Oameni la fel de adevărați ca cei care trec pe stradă pe lângă ea. Publică multe din aceste imagini în fanzine (ediții limitate), în regim self-publish. De asemenea, le expune în galerii sau în spaţii neconvenţionale.

Expoziția ramane deschisa spre vizitare pana in data de 30 iunie 2018.

Program de vizitare: marți – sâmbătă: 15:00 – 19:00

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.