25 mai Ziua Africii

Vineri, 25 mai 2018, ora 17:00, H33, str. Horea, nr. 33

Ziua Africii

Ziua Africii este sărbătorită în toată lumea în data de 25 mai, ziua în care a fost constituită Organizaţia Unitaţii Africane. Din 2015, Grupul de Parteneriat România – Burundi, în colaborare cu celelalte comunităţi africane sărbătoreşte din nou această zi specială. Va fi din nou o iniţiativă care implică comunităţile africane din Cluj și care vine din interiorul comunităţii.

Obiectivul nostru, pe lângă faptul că vom chefui si ne vom aduna toţi, este prezentarea realităţii cotidiene din ţările africane reprezentate la Cluj, confruntarea punctelor comune, diferenţelor culturale şi perspectivelor de dezvoltare a societăţilor printr-o întâlnire informală cu picnic, un loc pentru copii şi o expoziţie fotografică şi de obiecte de artă.

Iniţiativa răspunde nevoii de cunoaştere – prin contact direct şi metode interactive şi neconvenţionale de învăţare şi relaţionare, nevoii de integrare a diferitelor culturi trăitoare în același spațiu (a culturii burundeze şi celorlalte culturi africane prezente), nevoii de înţelegere a conceptului de toleranță prin cunoaştere şi relaţionare – o problemă acută în prezent în societățile europene. Valorile pe care dorim să le împărtășim sunt solidaritate, integrare, cunoaștere, toleranță, civism, umor şi creativitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.