25 martie Organisme Modificate Genetic

Luni, 25 martie 2019, ora 19:00, Casa Tranzit, str. Gheorghe Barițiu, nr. 16

Intrarea liberă (în limita locurilor disponibile)

OMG – Organisme Modificate Genetic

Un spectacol produs de Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe

Scenariul și regia: Ioana Paun

Teritoriile pe care oamenii continuă să se lupte de mii de ani încoace sunt uneori mici fâșii de pământ cultivate cu aceleași semințe.

O femeie musulmană este fotografiată moartă lângă Dunăre și ajunge pe coperta unei reviste germane. Presiunea unei imagini idilice a satului românesc face autoritățile să reacționeze emoțional în administrarea adevărului. Rațiunea se prăbușește sub instincte primare atunci când informațiile se scurg de la medicii legiști: femeia în burka fusese, de fapt, lăsată să moară. Ortodocși, musulmane, polițiști, procurori, jurnaliști, artiști, săteni își revendică toți bucată de pământ de 20 de metri pătrați unde a fost găsită femeia. Pentru ca la final sala de spectacol să se transforme într-o arenă politică în care suntem confruntați cu realitatea.

Pentru OMG echipa formată din regizoare, actori, compozitor și artist video au pus laolaltă referințele lor culturale și imaginile care ne normează afectele identitare. Munca la spectacol a pus accent pe exorcizarea fizică a multiplelor atitudini care duc la războaie culturale. Acest proiect face parte din eforturile artistei Ioana Păun de a analiza triumful și declinul celor care au autoritatea de a ne spune adevărul. El continuă colaborările cu artistul Cătălin Rulea la ”Totul e regizat” (Muzeul Național de Artă Contemporană), “Produse Domestice” și ”Inamicul Poporului” (Teatrul Mic).

După spectacol echipa proiectului organizează o petrecere cu muzică live.

Parteneri instituționali: Centrul Național al Dansului București, Active Random, Liga Apărării Drepturilor Omului – LADO, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Proiectul „2 milioane de pași” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

25 martie Organisme Modificate Genetic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top