25 noiembrie Atelierul de Hrănitori

Duminica, 25 noiembrie 2018, ora 10:00, Muzeul Zoologic, str. Clinicilor, nr. 5-7 

Atelierul de Hrănitori – a 5-a ediție

Societatea Ornitologică Română (SOR) îi invită pe clujeni la cea de-a cincea ediție a evenimentului „Atelierul de Hrănitori”. Organizatorii au reușit să impună acest eveniment ca o tradiție anuală – ziua când clujenii vin alături de copii și de nepoți pentru a confecționa hrănitori pentru păsările sălbatice și pentru a învăța cum să le ajute să treacă peste gerul iernii.

Cei care vin duminică la Atelierul de Hrănitori sunt așteptați de voluntarii și de staff-ul SOR cu povești despre păsări, informații practice și cu o mulțime de idei folositoare pentru a face iarna mai ușoară pentru păsări și mai colorată pentru oameni. Vor exista deja consacratele ateliere unde oamenii învață să confecționeze hrănitori pe care le pot lua acasă. Participanții pot să aducă coji de nucă de cocos sau de pomelo, sticle de plastic sau cutii de lapte. Mai departe, angajații și voluntarii SOR vor avea grijă ca din mâinile lor să iasă hrănitori numai bune de instalat, dar și alte obiecte de decor și sezon care au păsările ca sursă de inspirație.

Pentru că este un eveniment dedicat păsărilor, participanții își pot testa abilitățile de identificare a speciilor din Cluj. „Vom începe cu ajutorul ilustrațiilor, în muzeu. Apoi, vom ieși afară, la hrănitoarea din Parcul Facultății de Biologie/Grădina Mikó, pentru a vedea păsările direct și pentru a învăța să le deosebim și după aspect, dar și după stilul de a se hrăni și felul în care zboară. Colegii de la Muzeul Zoologic vor face din oră în oră un tur ghidat prin sălile muzeului, având ca punct central păsările. Însă, ca întotdeauna, mai avem și alte surprize.”, a adăugat Dora Domșa.

Atelierul de Hrănitori este un proiect propriu al SOR. Ediția 2018 este realizată în parteneriat cu Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai, cu sprijinul Exclusiv Catering și Demmers Teehaus. Participarea la eveniment este gratuită, dar se achită biletul de intrare la Muzeul Zoologic.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați:

Teodora Domșa, Coordonator Birou Teritorial Cluj al SOR, tel: 0742 151848, dora.domsa@sor.ro

Cîmpan Kinga, Coordonator Voluntari SOR, tel: 0744 931070, kinga.cimpan@sor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.