25 noiembrie Revolutionary Road

Seri de film la Cinema Dacia

Joi, 25 noiembrie 2021, ora 18:30, Cinema Dacia, str. Bucegi, nr. 11 B

 Intrarea gratuită

Seri de film la Cinema Dacia – Revolutionary Road

În cadrul Campaniei 16 Days împotriva violenței de gen, vă invităm să vizionați alături de noi proiecții care abordează teme precum violența domestică, hărțuirea sexuală, discriminarea de gen și alte provocări cu care se confruntă femeile și fetele în viața lor de zi cu zi.

Revolutionary Road (2008) spune povestea lui April (Kate Winslet) și Frank (Leonardo diCaprio), un cuplu tânăr și ambițios, din exterior tipic suburbiei americane de mijloc de secol XX. Conflictul principal este produs din dorința lor de a nu se conforma societății consumeriste din care fac parte, visând să ajungă artiși în Franța. Pe măsură ce relația lor este subminată de gelozii și egoisme, cei doi au din ce în ce mai multe certuri explozive, și realizează că nu au atât de multe în comun pe cât credeau. Filmul surprinde, în esență, tranziția unui cuplu îndrăgostit și optist înspre o relație toxică și adeseori violentă, care dăunează ambilor parteneri.

Program proiecții:

02 decembrie, ora 18:30 – Hidden Figures

Hidden Figures (2016) este un film despre rasism, feminism și trei femei a căror inteligență nu este recunoscută. Având loc în prima jumătate a secolului XX, filmul surprinde lansarea în spațiu a astronautului John Glenn. Folosind umorul ca medium pentru a înfățișa o realitate neplăcută, filmul îmbină scene lejere și scene cu puternic impact emoțional. Datorită tuturor acestor elemente și al unui joc actoricesc deosebit, pelicula este ușor de vizionat, totodată inspirând la reflectat asupra felului în care sunt tratate femeile de la acel moment și până în prezent.

09 decembrie, ora 18:30 – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) surprinde povestea unei mame, Mildred Hayes, determinate care atrage atenția lipsei de implicare a poliției. După ce forțele de ordine nu iau nici o acțiune pentru a-l găsi pe ucigașul fiicei sale, Mildred decorează trei panouri publicitare din afara orașului Ebbing cu mesaje controversate șefului poliției. Până la final, Mildred câștigă un aliat, ofițerul Dixon, dar tot orașul se întoarce împotriva sa. Dincolo de poveste, filmul este testatamentul unei femei care acționează pentru a face o schimbare, și rămâne fermă în ceea ce crede, indiferent ce consecințe.

Acestea sunt doar o parte din proiecțiile de care vă veți putea bucura în cadrul Campaniei 16 Days

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.