25 octombrie Dash the Effort, Scars of a Story, Before I Die

Dash the Effort

Vineri, 25 octombrie 2019, ora 20:00, Urania Palace, str. Horea, nr. 4

Pret bilet: 20 lei

Concert Dash the Effort, Scars of a Story, Before I Die

Dash the Effort [Melodic Metalcore] [Bulgaria]

Brutal, melodic si diferit. Aceste lucruri pot fi spuse despre Dash The Effort. Combinand partile brutale cu elemente melodice de alternativ metal si insertii electro inca de la infiintarea trupei in 2011, preiau stilul metalcore si il extind. Riffurile melodice combinate cu growluri si cu elemente de muzica electronica fac din muzica Dash The Effort ceva versatil si memorabil.

Infiintata in Sofia, Bulgaria, de catre Joro (actualul chitarist) si o data cu EP-ul de debut, Polar Dawn, trupa a devenit una de referinta in tara de origine. Au castigat W:O:A Metal Battle si a fost prima trupa din Bulgaria care au cantat vreodata la Wacken. Au concertat alaturi de Stone Sour, Blind Guardian, Unearth sau Jinjer.

Cu noul lor album, Decadence, lansat in 2018, Dash The Effort dovedeste ca atunci cand creezi m

Scars of a Story [Melodic Metalcore] [Romania]

Scars of a Story, din Cluj-Napoca, a luat naștere la inițiativa chitariștilor Peter Grezer (Stereofeelings) și Sucală Vlad (All One).

În încercarea de a da metalcore-ului, o interpretare nouă și melodică, celor doi li se alatura basistul Dani Șipoș (All One), toboșarul Cristi Lipovan și vocalistul Hrenovschi “Bitză” Marian, ultimii doi făcând parte din trupa Antidot. După crearea unor piese proprii care să reprezinte spiritul trupei,

Scars of a Story a debutat in data de 7 mai 2012 pe scena underground cu un concert în deschiderea binecunoscutei trupe canadiene Cancer Bats. Primind numeroase aprecieri și reactii pozitive, membrii trupei au continuat sa dezvolte și să rafineze piesele proprii în pregătirea urmatoarelor concerte. Din motive personale, Cristi Lipovan părăsește trupa, dar este inlocuit de toboșarul trupei Sinfold, Gabi Petrean.

Având o formulă completă restabilită, formația continuă seria concertelor împărțind scena cu trupe internaționale precum Subscribe, Betraying the Martyrs,Veil of Maya,In Other Climes, Violent Chapter, Jinjer, Hopes Die Last si trupe romanești ca Goodbye to Gravity, Diamonds are Forever, Breathelast, Divided by Perception si For the Wicked.

In vara anului 2016 trupa prezinta primul material discografic,un album full-length,intitulat „Behind your so called comforts”,urmand o serie de concerte pentru promovarea acestuia.

Stiff Kicks este o trupă de Hard Rock din Cluj-Napoca, care a luat naștere în decembrie 2017. Pasiunea pentru muzică și dorința de a aduce industriei muzicale românești un sunet proaspăt, i-a determinat pe cei 4 membrii să contureze ceea ce astăzi este #StiffKicks. Stilul abordat este o fuziune de elemente blues, rock și metal, care rezultă într-o explozie de energie. Procesul creațional, compoziția muzicală și versurile, sunt în totalitate produsul membrilor: Călin Iordache – voce, Vlad Joldis – chitară, Emil Dorian – Chitara, Andrei Bărbuleț – chitară bas, Gabriel Ciordaș – Tobe.
De-a lungul primul an, trupa a concertat în cluburile și pub-urile din Cluj-Napoca, iar în țară alături de Bucovina. În decembrie 2018, lansează prima piesă ‘Cinematic Reel’, alături de videoclipul aferent, iar în mai 2019, are loc premiera celui de-al doilea videoclip, ‚Boogie’. In Septembrie 2019 Stiff Kicks lanseaza “Pothole on Road Ahead” EP-ul de debut al formatiei urmat de concerte in toate colturile tarii.

Influențe muzicale: Hardline, Motley Crue, SteelHeart, Chick Corea Elektric Band

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.