25 octombrie Expoziția Spații Iconice

Expoziția Spații Iconice

Vineri, 25 octombrie 2019, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziția Spații Iconice, Dan Mohanu

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de cultură, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, sub titlul generic Spații Iconice, expoziția personală de pictură / gravură / fotografie a artistului Dan Mohanu din București.

Dobrogean de origine, Dan Mohanu s-a născut în anul 1949 în orașul Tulcea. A absolvit, în anul 1974, Institutul de Artă Nicolae Grigorescu din București, după care a desfășurat o bogată activitate de restaurator în pictura murală, domeniu în care are și titlul de expert. În anul 1990 a înființat, în cadrul Universității de Artă din București, catedra de Conservare – Restaurare, al cărei mentor și conducător a fost până în 2016.

În tot acest timp, a desfășurat o amplă activitate expozițională, de ieșire în lume a operelor sale de atelier, fiind implicat în proiecte personale sau de grup desfășurate pe plan național sau internațional, în muzee și galerii de artă din București, Cluj-Napoca, Bistrița, Timișoara, dar și din Chișinău, Sofia, Berlin, Tokyo, ș.a

Cristian Robert Velescu, unul dintre exegeții artistului, apreciază că opera lui Dan Mohanu, departe de a fi o simplă colecție de imagini ce s-a acumulat în decursul timpului, se identifică unui fenomen viu, apt să devină purtător de semnificație și, în cele din urmă, să reverse întreagă această semnificație asupra celor din jur, asupra noastră, a privitorilor, dar și asupra simplelor obiecte neînsuflețite, acelea aflate în imediata proximitate a artistului, din care și-a extras, poate, energia atât de necesară primului impuls creator.

Expoziţia ramane deschisă spre vizitare pana in data de 14 noiembrie 2019.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.