26-27 mai TIFF – Weekend la Castel

26 – 27 mai 2018, ora 21:45, Castelul Bánffy, com. Bonțida, jud. Cluj

TIFF – Weekend la Castel

26 mai 2018, ora 21:45 – Cine-concert: Grădina Plăcerilor acompaniat live de ansamblul Notes & Ties

Primul film semnat de faimosul regizor Alfred Hitchcock și una dintre cele mai curajoase producții britanice ale timpului, Grădina plăcerilor (The Pleasure Garden, 1925) va putea fi urmărit în premieră în România, într-o variantă recent descoperită, recuperată și restaurată de British Film Institute (BFI), în decorul fascinant al misteriosului Castel Bánffy.

Thrillerul mut va fi acompaniat live de ansamblul de cameră format din 13 muzicieni tineri, proveniți din Asociația Notes & Ties. Aceștia vor concerta sub bagheta dirijorului Christopher Austin, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. Compoziția hipnotizantă interpretată de ansamblul clujean a fost creată special în 2012, la cererea BFI, de către Daniel Patrick Cohen, un muzician britanic stabilit acum în Cluj-Napoca.

Pret bilet: 20 lei

27 mai 2018, ora 21:45 – Premiera Tokyo Vampire Hotel (2017, r. Sion Sono)

Primul weekend de TIFF se va încheia cu premiera Tokyo Vampire Hotel, filmul regizorului japonez Sion Sono, inspirat de miturile autohtone și turnat parțial în Cluj și în salina din Turda. „Dacă nu filmam în România, seria nu ar mai avut nicio putere”, a declarat copilul-teribil al cinema-ului independent japonez, care s-a îndrăgostit de legendele Transilvaniei la prima vizită în România, în cadrul TIFF 2016.

În rolurile principale apar renumitele actrițe japoneze Kaho, Ami Tomite și Lorena Koto, iar multe dintre personajele misterioase din Tokyo Vampire Hotel sunt interpretate de actori români, parte din echipa de producție a seriei co-produse de Amazon fiind formată din profesioniști din București și Cluj-Napoca.

Pret bilet: 15 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.