26 februarie Musicalul Hairspray

Vineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3

Pret bilet: 15 lei

Musicalul Hairspray de pe Broadway

Clujenii sunt invitați la Musicalul Hairspray, multi-laureat cu premiul Tony. Acesta prezintă o imagine a societății americane din anii 1960, în Baltimore, Maryland. Cu o temă profund umanitară, spectacolul este antrenant prin muzica energică și versurile revelatoare, de neuitat.

Producția originală a avut premiera pe Broadway în 2002 și a câștigat 8 premii Tony, inclusiv pentru cel mai bun musical, fiind jucată în întreaga lume. Publicul român are posibilitatea de a vedea acest musical american celebru jucat de talentații studenți și absolvenți ai Programului de Masterat Teatru Muzical din Galați, în coordonarea profesorului Corneliu Dumitriu și a Fundației Centrul de tineret pentru UNESCO din România. Această producție, sponsorizată de către Ambasada SUA, oferă o viziune proaspătă și originală asupra unora dintre nedreptățile care au avut loc în unele părți ale Americii anilor 1960, ca parte a luptei pentru drepturile civile.

Această producție este dedicată tuturor celor care doresc o societate mai luminoasă, în care toleranța și acceptarea reciprocă reprezintă norma fundamentală de conviețuire a unei societăți.

hairspray 2

hairspray 3

Celebra comedie muzicală americană, HAIRSPRAY, prezintă mica istorie a unei adolescente care se confruntă cu propriile sale neajunsuri, pe fondul marii istorii a luptei pentru drepturile civile în America anilor 1960. Povestea lui Tracy Turnblad si a eforturilor sale de a-și valorifica talentul, dincolo de aspectul său fizic, se dezvăluie discret, ca un ecou al luptei comunității de culoare din Baltimore pentru drepturi egale și integrare – un subiect mult mai actual decât ne-am imagina sau ne-am dori.

Tonul comic, vitalitatea personajelor și ritmul energic sunt dublate de o temă și un subiect de profunzime, nu doar pentru societatea americană a anilor ’60, dar pentru orice societate modernă care își dorește să îmbrățișeze idealurile egalității, meritocrației și dreptății.

Cu o muzică antrenantă, un text inteligent și comic, pe alocuri ironic, alteori sarcastic, piesa a permis o montare în „cheie Broadway”, cu discrete tușe suprarealiste, în care regulile și convențiile devin fluide, în care esența, substanța și valoarea depășesc aparențele, așa cum veți auzi pe unul dintre personaje spunând, „aici nu există alb și negru, ci doar experiența curcubeului”.

La spectacol a confirmat participarea Excelenta Sa dl. Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti. De asemenea, va participa ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj.

Biletele se găsesc la Casa de bilete a Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, de luni până vineri între orele 12:00-18:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.