26 ianuarie Piața Autonomă

Piața Autonomă

Duminica, 26 ianuarie 2020, ora 14:00, Parcul I. L. Caragiale, Cluj-Napoca

Piața Autonomă

PAC revine!

Vă invităm la o nouă ediție a Pieței Autonome Cluj, un spațiu unde ne propunem ca toată lumea să se simtă binevenită și egală, măcar pentru câteva ore.

Vă așteptăm în Parcul I.L. Caragiala aka Skate Park, între orele 14:00 – 16:00 cu mâncare gătită vegană (de post), haine și alte obiecte gratis.

Mâncarea servită la PAC este gătită cu ingrediente primite în semn de solidaritate de la producătorii din piețele agroalimentare din Cluj.

Deoarece dorim să nu contribuim la exploatarea animalelor și a mediului înconjurător, meniul va fi unul 100% vegetal. De asemenea, oricine poate servi o masă caldă, indiferent de dietă.

Ca de obicei, vor fi lucruri și servicii gratis, la care suntem cu toții încurajati să participăm. Putem aduce de acasă lucruri de care nu mai avem nevoie sau de care ne putem lipsi și care ar putea fi folositoare altor persoane (ex.: haine de sezon, produse de igienă personală, încălțămințe, pături). În același timp, putem să luăm din orice lucru adus la PAC, dacă ne este necesar, astfel încât să ajungă la toți.

Schimbul este la liber, banii nu sunt necesari sau bineveniți!

Piaţa Autonomă Cluj funcţionează pe principiul economiei pe bază de dar, unde bunuri şi servicii sunt oferite fără vreun fel de înţelegere explicită sau aşteptări la vreo recompensă. Ideal, aceste schimburi au loc deja voluntar într-o comunitate şi servesc la construirea relaţiilor sociale. Nu totul se rezumă la obţinerea unui profit sau a unui avantaj social, majoritatea schimburilor din societate funcţionează în afara economiei de piaţă, pe principiul bunăvoinţei şi cooperării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *