26 mai Concert formatia MAZEL TOV

Marti, 26 mai 2015, ora 19:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3

Intrarea liberă

Concert formatia MAZEL TOV intitulat „Zingt af yidiş” (“Cântăm în idiș”).

Trupa are deja 13 ani, în consecinţă ne-am bucura să vă avem alături.
Formaţia klezmer “Mazel Tov” a luat ființă în anul 2002, sub egida Comunității Evreilor din Cluj, la inițiativa și conducerea profesorului Vasile Socea. Din repertoriul trupei fac parte muzica sefardă cu cântece ladino, muzica israelianăcu cântece în ebraică, dar muzica pe care formaţia o promovează cu precădere este cea instrumentală klezmer şi cântecele idiş. Această muzică este născută cu secole în urmă în târgurile evreieşti din spaţiul Europei Centrale, de Est şi Sud-est, prin împletirea cântecelor sinagogale evreieşti cu folclorul popoarelor din ţările zonei amintite.
Formația „Mazel Tov” este nelipsită de la festivalurile interetnice din țară: Festivalul Proetnica din Sighișoara, “Săptămâna Toleranței” din Tg. Mureș, „Summit-ul minorităților” de la Rădăuți, Festivalul Multiculturalității din Sebeș, „Serbările Transilvane” de la Cluj etc. Totodată, „Mazel Tov” ia parte la evenimente locale cu mare priză la public, cum ar fi Zilele Clujului. De asemenea, în 2008 trupa „Mazel Tov” a participat la Festivalul Internaţional Klezmerfest de la Odessa (Ucraina), alături de alte 14 formații din 7 țări, iar în 2010 şi 2011 la „Yiddisher velt” – festivaluri klezmer internaţionale la Bucureşti.

Concertul este conceput ca o scurtă retrospectivă a celor 13 ani, dar îmbogăţit cu noutăţi în ceea ce priveşte programul care cuprinde şi momente coregrafice asigurate de elevi ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, îndrumaţi de prof. Luminiţa Toader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.