26 martie Expoziția Ființe transparente

Expoziția Ființe transparente

Duminică, 26 martie 2023, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziția Ființe transparente – fotografie       Expoziția Ființe transparente Expoziția Ființe transparente

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj,  vă invită să vizitați expoziția de fotografie a artistului Balla Árpád Zoltán, „Ființe transparente”.

Balla Árpád Zoltán este un artist fotograf, născut în Odorheiu Secuiesc în 1957. Acesta și-a început studiile la Gimnaziul Tamási Áron, iar mai apoi a obținut o diplomă universitară la Brașov. Din 1975 este prezent pe scena artei fotografice, organizând numeroase expoziții. Este membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România și membru fondator al Cercului de Fotografie Orbán Balázs din Odorheiu Secuiesc. Pe parcursul carierei, a fost distins cu mai multe premii, printre care se numără cel al Asociației Internaționale a Fotografilor (FIAP).

Din punct de vedere tematic,Balla Árpád Zoltán abordează un spectru larg de probleme și, prin creațiile sale, reușește să ofere o incursiune, în lumea vie sau a obiectelor, printr-o metodă dibace de captare a esenței perspectivelor.

Cu ocazia vernisajului de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca va fi prezentată și cartea „Ființe transparente”, care, pe lângă reproducerile fotografice, conține o serie de scrisori și scrieri personale prin care încearcă să ofere o imagine duală a actului de creație fotografică și a narațiunii umane. Această complementaritate ne aduce în față un volum care reprezintă o incursiune în lumea imaterială a spiritului și a gândului, cu accente pe sinergia înțelegerii formei și spiritului lumii noastre.

Program de vizitare: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.