26 noiembrie Getto Balboa

Getto Balboa

Joi, 26 noiembrie 2020, ora 19.00, online

Getto Balboa – vizionare online KineDok

Pentru iubitorii sportului și nu numai, avem o nouă proiecție KineDok, on-line pe pagina de Facebook a bibliotecii: multipremiatul documentar Getto Balboa (Ungaria, 2018, 90’), în regia lui Árpád Bogdán.

Un fost membru al mafiei de cartier din ghetourile Budapestei, Misi, deschide un club de box pentru a-i ține pe copiii din familiile locale departe de criminalitate. De 6 ani unul dintre elevii săi, Zoli, practică boxul sub îndrumarea sa, concurând în liga amatorilor. El se luptă să ajungă campion mondial și să câștige centura. Însă Zoli are o decizie grea de luat, el poate să devină boxer profesionist, ceea ce vine cu multe sacrificii, sau să calce pe urmele mentorului său mafiot. Misi, ca figură paternă, face tot ce îi stă în putere pentru a-l feri pe Zoli de greșelile făcute de el în trecut.

Árpád Bogdán este un artist interdisciplinar, care activează în zona filmului, a artei vizuale și a poeziei. Filmele sale se concentrează pe probleme sociale sensibile și pe statutul precar al minorităților, aducând, în prim-plan, poveștile de impact ale unor personaje marginale.

Premii „Ghetto Balboa”
Hungarian Film Prize 2019 – Cel mai bun film documentar
Roma Film Festival Berlin 2018 – Premiul cel mare

Festivaluri
Sarajevo Film Festival 2018
KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Programul vizionărilor KineDok 2020:
3 decembrie, ora 19:00: Central Bus Station / Autogara (Republica Cehă, 2018, 78′)
17 decembrie, ora 19:00: Sahia Vintage (România, 80′)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.