26 noiembrie Prieteni de nota 10!

Joi, 26 noiembrie 2015, ora 14:00, Cinema Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3

Prieteni de nota 10! – pentru copiii cu autism

Asociația Autism Transilvania (AAT) organizează a doua ediție a evenimentului intitulat Prieteni de nota 10!. Acțiunea are ca scop conștientizarea asupra autismului în rândul elevilor din școlile clujene.
Elevii talentați la muzică și dans vor avea ocazia să urce pe scenă, să câștige premii și să se implice în strângerea de fonduri pentru copiii cu autism.

În acest moment, 28 de copii cu autism sunt supervizați de AAT în procesul de incluziune școlară în grădinițe și 30 de copii cu autism în clasele I-VIII, cu mari eforturi financiare din partea părinților, a declarat Nicoleta Niste, director executiv al fundației.
Intrarea la spectacol va fi gratuită, dar în sală se pot achiziționa bilete de tombolă în valoare de 5 lei, sumele adunate fiind utilizate pentru susținerea incluziunii școlare și sociale a copiilor cu autism din comunitate.

În cadrul spectacolului, vor fi 16 numere de dans și muzică, cu participanți din 12 școli și licee clujene, iar la final se vor oferi premii atractive atât pentru concurenți, cât și pentru 10 dintre spectatorii care au achiziționat bilet de tombolă.

Şcoli participante: Liceul Teoretic „N. Balcescu”, Liceul Teoretic „Ghe. Șincai”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Colegiul Național „G. Coșbuc”, Școala Gimnazială „I. Bob”, Liceul pentru Deficienți de Auz, Liceul Teoretic „O. Ghibu”, Școala Generală „I. Agârbiceanu”, Liceul Teoretic „M. Eminescu”, Școala Gimnazială „Emil Isac”, Grădinița Specială Nr. 35 Cluj, Palatul Copiilor Cluj.

Asociația Autism Transilvania este înființată în 2006 de părinți ai copiilor cu autism, promovează alternativele educaționale, cultura, schimburile culturale în societate, formarea și perfecționarea de specialiști în aceste domenii. De asemenea, asociația oferă consiliere și suport familiilor, precum și oricăror altor persoane care au în îngrijire persoane cu tulburări din spectrul autist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.