26 noiembrie Samsara

Luni, 26 noiembrie 2019, ora 17:30, Librăria Humanitas, str. Universitatii, nr. 4

Lansare de carte – Samsara, Simina Cernat

Editura Cartex și Librăria Humanitas Cluj vă invită la lansarea volumului „Samsara” de Simina Cernat, apărut recent la Editura Cartex.

Va vorbi, alături de autoare: Pricop Lucian (directorul Editurii Cartex) Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Simina Cernat e una dintre acele ființe aflate în mijlocul unui drum în care nici nu se mai întreabă cine este, ci mai mult cine devine și cum se transformă în fiecare clipă. A renunțat la siguranța unei vieți confortabile pentru a se aventura într-o călătorie de explorare, care continuă să îi arate lucruri despre sine și despre lume. Simina este una dintre acele ființe pe care vrei să le cunoști…
După o călătorie de patru ani cu rucsacul în spate, prin Asia, Samsara, care a început ca o carte cu povești de călătorie, a devenit un itinerariu mental și spiritual. Lumea se transformă intens în laboratorul emoțiilor și apoi erupe ilogic, așa cum e de fapt sufletul omenesc. Samsara nu descrie locurile în care a fost Simina Cernat, ci experiența ei schimbată întotdeauna de o înțelegere firească a lucrurilor.
În postura de nomadă, Simina își disecă trăirile, își recunoaște limitările culturale și acceptă tot ce viața îi aduce în cale, dar, ce e mai important, sapă în interior după o esență mai onestă.

Totuși, este posibil ca aventurile extreme, frământările lumii să prefacă haosul în pace?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.