26 septembrie Grigore Leșe si Dor Transilvan

Grigore Lese si Dor Transilvan

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, ora 16:00, Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”, str. Tăietura Turcului f.n.

Pret bilet: 50 lei

Grigore Leșe si Dor Transilvan – spectacol folcloric

Fundația culturală Etnostar, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la spectacolul folcloric „Grigore Leșe și Dor Transilvan”. Evenimentul va avea loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” și este prilejuit de aniversarea a 25 de ani de activitate artistică a ansamblului folcloric Dor Transilvan al Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca, în calitate de mesager cultural al Clujului în peste 80 de festivaluri internaționale, pe trei continente: Europa, America și Asia.

Inceputa in 1995 prin participarea la festivalul concurs-international de la Middlesbrough, Anglia, activitatea de reprezentare culturala a Clujului a consemnat de-a lungul anilor citeva momente deosebit de importante.

Obtinerea trofeului “Oscar pentru folclor” la festivalul international din Gorizia, 1999, a reprezentat pentru ansamblul Dor Transilvan o noua confirmare a statutului de mesager cultural al folclorului romanesc.

Anul 2017 a fost anul reprezentarii Clujului la manifestarile culturale organizate in doua orase infratite cu Municipiul Cluj Napoca: Rockford, Ilinois, SUA si Suwon, Corea de Sud. A fost anul in care ansamblul Dor Transilvan a reusit performanta de a reprezenta Clujul pe trei continente: Europa, America si Asia.

Cea mai importanta reprezentare a Clujului si Romaniei in festivaluri internationale a avut loc in 2018, anul Centenarului Marii Uniri, cind  ansamblul a participat la festivalul international de la Shanghai, fiind urmarit pe postul national de televiziune de peste 200 milioane de telespectatori.

Colaborarea cu Grigore Leșe la realizarea acestui spectacol aniversar se datorează valorii acestui artist, acurateții și autenticității repertoriului său. Un model de valorificare scenică a folclorului românesc pe care îl urmează și ansamblul Dor Transilvan.

Pentru a proteja publicul iubitor de folclor in aceasta perioada de pandemie, spectacolul aniversar al ansamblului Dor Transilvan se va desfasura in aer liber, in parcul Etnografic Romulus Vuia, respectind masurile de distantare sociala, cu un numar maxim de 400 de spectatori.

Vă rugăm să respectați toate măsurile de distanțare socială și de igienizare impuse de covid-19.

Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.