27-29 august Târgul Satului

Târgul Satului

27 – 29 august 2021, ora 11:00, Parcul Etnografic “Romulus Vuia”, Aleea Muzeului Etnografic

Pret bilet: 15 lei

Târgul Satului

Asociația pentru Inovare Artistică (A.I.A.) în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează din nou,, Târgul Satului. Târgul Satului 27  Târgul Satului 27 

Târgul Satului este un eveniment ce își propune promovarea producătorilor locali și conectarea lor cu publicul clujean. Totul într-o atmosferă pitorească, în care încercăm să oferim participanților experiența satului românesc, prin diverse ateliere de meșteșug, ateliere de creație pentru cei mici și cei mari, dar și prin crearea unui spațiu de relaxare binevenit.

Pentru ca sfârșitul de săptămână să fie cât mai apropiat de atmosfera satului, cei ce vor călca pragul Parcului Etnografic se vor putea delecta cu muzică populară live. Pentru a experimenta și mai mult viața satului, vizitatorii vor avea șansa de a face o plimbare călare.

A treia ediție aduce în fața vizitatorilor producători diverși, cei prezenți putând să plece acasă cu mâncare și ingrediente locale (miere, legume, zacuscă, sarmale, dulcețuri, brânzeturi), săpunuri naturale și produse cosmetice, lumânări din ceară de soia, produse din lavandă, tricotaje, bijuterii din lut polimeric, argint sau cupru, jucării și articole pentru copii din bumbac și multe, multe altele.

Odată trecuți de poarta muzeului, aceștia vor mai descoperi obiecte de decor (casă și grădină), îmbrăcăminte și accesorii, cadouri, divertisment.

Programul târgului va fi vineri, intervalul orar 10-17, iar sâmbătă și duminică 11 – 18. Ultima intrare în incinta parcului se va face cel târziu cu o ora înainte de încheierea programului.

Activitățile și programul lor sunt următoarele:

28 august

Călărie Hidalgo* – 11-18

Ateliere Lut Bucur* – 11-18

Activități Color Drops Mandala* – 11-18

Biblioteca mobilă BookTruck – 11-18

Proiecții de film etnografic – 12-17

Ateliere de meșteșug – 12-17

Muzică folclorică – Mădălina Rus – 13-14

Program artistic – Grupul de copii

“Muguri de folclor” – 14- 15:30

29 august

Călărie Hidalgo* – 11-18

Ateliere Lut Bucur* – 11-18

Activități Color Drops Mandala* – 11-18

Biblioteca mobilă BookTruck – 11-18

Proiecții de film etnografic – 12-17

Food Waste Combat – jocuri antirisipă

alimentară – 12 – 15

Muzică folclorică – Budaie Ioana – 13 – 14

Atelier de instrumente muzicale din

lemn – 14 – 17

Spectacol folcloric – 14

*participare contracost sau pe bază de donație

Accesul se realizează în baza biletului de intrare online, prin IaBilet (https://www.iabilet.ro/bilete-cluj-aia-la-sat-editia-a-4-a-66939/) sau la intrarea în muzeu și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

Asociația pentru Inovare Artistică vă așteaptă la satul din oraș, să ne bucurăm împreună de produse locale și activități pentru toată familia, într-un cadru pitoresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.