27-29 iulie Festivalul Cânepii

27 – 29 iulie 2018, ora 12:00, Poarta de su’ Feleac, str Soporului, nr. 20

Pret bilet: 20 lei/ zi

Festivalul Cânepii

Evenimentul este inclus în proiectul nostru de suflet, Drumul Inului si al Canepii, de păstrare și continuare a identității și tradițiilor noastre străvechi.

La Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Sala Reduta, vineri 27 iulie 2018, între orele 12-20 vor avea loc lucrările Simpozionului științific Canepa: traditie, confort, hrana si sanatate

Pe Dealul Soporului, la Muzeul Etnografic „Poarta de su’ Feleac”, într-un cadru natural deosebit se vor desfășura ample activități culturale, specifice, ateliere de lucru și demonstrative (cusut, brodat, țesut, jucării textile, zidărie cu cânepă, olărit, gastronomie etc.), un târg al meșterilor populari autentici, cu prezența unor întreprinzători în domeniul agriculturii, dezbateri cu oamenii din mediul rural despre importanța reluării culturii și procesării celor două plante tehnice: inul și cânepa.

Vor fi prezenți reprezentanții ai apicultorilor și oierilor din Ardeal, în dorința noastră de a fi mai puternici prin demersurile legate de trăinicia vieții în comunitățile rurale și urbane, în respect pentru tradițiile strămoșești.

Prezența dumneavoastră va conștientiza importanța proiectului nostru și îi va da identitatea necesară.

Evenimentul va fi reluat sub patronajul Academiei de Științe Agricole la București, în perioada 28-30 septembrie, sub denumirea, Drumul Tradițiilor și Identității Noastre.

Vor participa personalități de vază ale vieții noastre științifice, culturale și spirituale: Președintele Academiei Române Ion Aurel Pop, Președintele Academiei de Științe, Agricole Valeriu Tabără, Î.P.S. Andrei Andreicuț – Mitropolitul Ardealului, Î.P.S. Ioan Selejan – Mitropolitul Banatului.

Bilete: www.biletmaster.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.