27 februarie Anna is a guy

Marţi, 27 februarie 2018, ora 20:00, Casa Tranzit, str. George Barițiu, nr. 16

Donație recomandată: 15 lei

Anna is a guy – ongoing performance instalation

Ei ar putea să fie Andrea și Andrea. El e foarte chipeș. El ar putea să fie un clown. Și ea? Ea ar putea să fie un acrobat. Da. Lara și Stefan. Mahmud. Lara și Mahmud. Mahmud e egiptean dar trăiește în Spania. El e un băiat spaniol. Ei fac autostopul. Sunt nomazi. Ea e infirmieră. Ea nu poate să fie infirmieră. Ei sunt într-un elicopter. Căcat,se țin de mână. E începutul unei povești de dragoste. Ei sunt un tată și o fată. În excursia lor anuală la bunica. Nu. Asta e Boróka din nou. Ea învață să conducă. Suntem în anii 90. Ea e evreică. Ea arată ca o evreică. O mamă. A unui copil de 5 ani. E divorțată. El e un băiat de 17 ani într-o excursie în munți. Numele lui e Peter. Sau Jack. Salut, eu sunt Jack.

O să împărtășim cu voi rezultatul și amprenta timpului pe care l-am petrecut împreună în Casa Tranzit, jucându-ne. Pentru o seară, deschidem spațiul nostru de lucru și de joc în această sinagogă fermecătoare care timp de 20 de zile a fost locația rezidenței noastre artistice.

Daria Sedova a studiat teoria percepției spațiale și a semioticii spațiilor urbane la Universitatea din Moscova și apoi la Paris (l’Université Paris-1 Sorbonne-Panthéon). După ce a început cursurile de balet la vârstă preșcolară, a studiat dansuri populare, indiene și dansuri de sociatate. În dansul contemporan, s- a antrenat cu Evegeny Pankratov, Mat Voorter, Stella Zannou, Frey Faust și Kira Kirsch, vocabularul său de mișcare este puternic influențat de cercetarea comunitară Axis Syllabus. În 2016, a participat la SMASH (pregătire fizică experimentală în artele performative). Din anul 2015, lucrează la Berlin, unde colaborează cu artiști și coregrafi internaționali, organizează ateliere și festivaluri (evenimente Tanzfabrik, Colegiul Nomadic și Axis Syllabus) și creează propriile sale performance-uri. Predă cursuri de improvizație de mișcare și somatică la centrul de dans contemporan TSEKH din Moscova și va oferi un atelier de lucru la St.Petersburg în iarna aceasta.

Ötvös Kinga este în prezent actriță / interpret / muzician, locuiește și lucrează în Cluj. Este licențiată al Departamentului de Canto şi Artele spectacolului musical, din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima, iar după un an a decis să-și înceapă studiile de actorie. A absolvit Universitatea Babeș-Bolyai cu licență în teatru.

În anii universității a început să colaboreze cu compania Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și cu companii de teatru independent. Cele mai importante lucrări pentru ea au fost piesele de teatru “devised”. A lucrat în trei proiecte “devised” în regia lui Sinko Ferenc. În #swansong a început să experimenteze combinarea mișcării cu intonații de opera. Interesul ei s-a îndreptat spre mișcare și spre lucrul cu corpul. A participat la mai multe ateliere și a terminat un curs de improvizație de mișcare intensivă de o lună și jumătate în Berlin, SMASH Berlin, cu Sonja Pregrad, Anna Nowicka, Andrew Wass și Maya Matilda Carroll.

Kinga este în prezent membră a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, încercând să-și găsească propriul limbaj alternativ în proiecte independente. Este flexibilă în definirea ei și a muncii ei. Interesul ei este unul călător și dorește să împingă întotdeauna granițele definițiilor de interpret / actor / muzician spre câmpuri „incompatibile”, cum ar fi artele vizuale, matematica, opera, sau sportul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.