27 ianuarie Framework Reactor

Vineri, 27 ianuarie 2017, ora 21:30, Reactor, str. Petofi Sandor, nr. 4

Participarea gratuită

Framework Reactor

Framework Reactor este un nou cadru de întâlnire, de discuție și de lucru, propus de platforma Reactor Social. Începând din ianuarie 2017, o dată pe lună, la Reactor de creație și experiment vor avea loc o serie de întâlniri care vor aborda diferite teme sub forma unor dezbateri moderate și mediate de regizorul Raul Coldea. Întâlnirile se adresează profesioniștilor din diferite domenii artistice și publicului acestora.

Prima întâlnire va încerca să facă un rezumat al anului care tocmai a trecut. Mulți dintre noi au alimentat, de-a lungul anului 2016, mitul conform căruia am avut parte de un an dezastruos. În ianuarie este momentul în care tragem linie și calculăm proporțiile și formele dezastrului pentru fiecare dintre noi. De asemenea, facem un plan de acțiune și privim (cu încredere?) spre viitor. Una dintre invitatele acestei prime ediții Framework Reactor este Miki Braniște, manager cultural la Asociația Colectiv A, care va vorbi despre cea mai recentă ediție a festivalului Temps d’Images, desfășurată în noiembrie 2016 și care a purtat titlul de Post-faliment.

Este încurajată participarea tuturor celor care au ceva de spus sau de arătat și tuturor celor care se simt nereprezentați în societate și de către oferta culturală actuală, dar și publicului fidel Reactor.

Întâlnirile vor funcționa sub forma unor ateliere-dezbatere, care vor fi documentate de fiecare dată. Deschidem de fiecare dată invitația pentru artiști sau profesioniști din alte domenii să participe la documentarea întâlnirilor. Rezultatul Framework Reactor 2017 va fi prezentat sub forma unei instalații performative care va aduce la un loc documentările paralele ale fiecărui atelier în parte și care va fi realizată în 2018. Participanții la atelierele-dezbatere, spectatori și artiști, vor deveni prin Framework Reactor coautori ai unui produs artistic care li se adresează și în care ideile lor sunt cele care contează cu adevărat.

Participarea la Framework Reactor este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.