27 ianuarie Omul, coloană a civilizației

Omul

Joi, 27 ianuarie 2022, ora 18:15, Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, Calea Dorobanților, nr. 104

Acces gratuit

Omul, coloană a civilizației  Omul

Dragi prieteni filosofi vă invităm la ciclul de dialoguri filosofice “Toate-s vechi și nouă toate” care se va desfășura la Biblioteca Județeană “Octavian Goga”. În cadrul fiecarei întâlniri vom pune față în față ideile unor oameni de cultură cu provocările lumii în care trăim. De ce? Pentru a reuși să ne înțelegem mai bine pe noi înșine, pe cei de lângă noi și poate, care sunt sensurile vieții.

Prima temă va fi dedicată omului și căutărilor sale. Vom pleca de la câteva idei din cartea “Profetul” de Kahlil Gibran și vom încerca să identificăm calitățile umane care ar putea sta la baza unor relații armonioase între oameni. Când supraviețuirea se transformă în conviețuire, conviețuirea în bucurie și entuziasm, atunci apare dorința de a construi o casă, o comunitate, o cultură, o civilizație.

Evenimentul este gratuit și va fi organizat într-un format hibrid. Atât pentru prezența fizică cât și pentru a primi linkul către accesul online vă rugăm să vă înscrieți: la adresa de e-mail na-cluj@noua-acropola.ro sau la numărul de tel. 0720282748.

Cei care nu pot ajunge la Bibliotecă se pot conecta pe: https://oinar-server.go.ro/NouaAcropolaCluj
Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.