27 iulie Tu esti parte din comunitate!

Miercuri, 27 iulie 2016, ora 16:00, Parcul Central, Cluj-Napoca

Tu esti parte din comunitate! – cafenea publica

Ești tânăr și vrei să te implici în viața comunității tale? Vrei să audă Europa punctul tău de vedere cu privire la una sau mai multe din temele de mai jos
– Schimbările din societate care te îngrijorează la momentul actual
– Modul în care interacționezi cu persoane diferite de tine
– Stigmatizarea tinerilor vulnerabili
– Ce te ajută să depășești situații dificile
– Descoperirea propriului tău potențial?

Te invităm la consultarea publică cu privire la temele propuse de Președinția Slovacie la Uniunea Europeană. Ea face parte din un așa numit proces de „dialog structurat”. Adică vrem să aflăm ce părere au tinerii legat de aceste teme. Rezultatele discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta.
Ce zici? Ne vedem?

Înscrie-te aici: https://goo.gl/qFFl6k

Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și precum și activități de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm peste 100 de evenimente de consultare și zeci de cursuri în toată țara la care sunt așteptați peste 3000 tineri.

Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.

tineREȚEA este o structură finanțată prin proiectul Dialog Structurat 2016 co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene și de către Ministerul Tineretului și Sportului.

La nivelul județului Cluj, evenimentele sunt realizate cu spijinul Direcției Județene pentru Sport si Tineret Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.