27 iunie Cvartetul Arcadia

Cvartetul Arcadia

Duminică, 27 iunie 2021, ora 18:00, Auditorium Maximum, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1

Intrare liberă (pe bază de rezervare)

Cvartetul Arcadia – concert de deschidere Atelier de muzică de cameră

Cvartetul Arcadia
Ana Török, vioară
Răsvan Dumitru, vioară
Traian Boală, violoncel
Zsolt Török, violoncel
În program:
Dan Dediu – Cvartetul de coarde nr. 7, Für Ulisse
Ludwig van Beethoven – Cvartetul de coarde nr. 14, op. 131 în do diez minor
Rezervarea locurilor se poate face prin achiziția biletelor cu valoare de 0 lei prin platforma entertix.ro sau myticket.ro.
Intrarea în sală se va face de la ora 17:30. Purtarea măștii este obligatorie pe durata concertului.
Atelierul de muzică de cameră este un proiect organizat de Cvartetul Arcadia prin Asociația Arcadia Quartet și este dedicat formațiilor camerale existente cu coarde, coarde și pian sau coarde și suflători, alcătuite din tineri muzicieni din România, care se va desfășura între 27 iunie și 3 iulie 2021 și va fi găzduit de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca.
Atelierul va fi deschis cu acest concert cameral susținut de Cvartetul Arcadia. Pe parcursul celor 5 zile de curs de măiestrie participanții vor beneficia de sesiuni de lucru cu fiecare membru al cvartetului, proiectul urmând să se încheie cu recitalul formațiilor participante, ce va avea loc în data de 3 iulie, ora 18 în Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.
Asociația Arcadia Quartet a fost fondată în anul 2013 de către membrii Cvartetului Arcadia – Ana Török, Răsvan Dumitru, Traian Boală și Zsolt Török –, cu scopul de a crea un cadru optim pentru promovarea muzicii de cameră, în special sprijinirea activității Cvartetului. Asociația Arcadia Quartet dorește să promoveze muzica clasică la un nivel cât mai înalt, să descopere, să redescopere și să împărtășească repertoriului vast al muzicii de cameră scris pentru cvartet de coarde (și alte formații camerale), să susțină și să îndrume tineri muzicieni în formare, să sublinieze importanța educației muzicale, și să răspândească valorile culturale și artistice, acasă la noi și peste hotare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.