27 mai Unde își găsește arta locul în oraș?

Unde își găsește arta

Sambata, 27 mai 2023, ora 16:00, Cluj-Napoca

Accesul gratuit

Tur ghidat – Unde își găsește arta locul în oraș?

Unde își găsește arta loc în cel mai scump oraș din România? Care sunt posibilitățile scenei de artă în mediul urban? Care sunt provocările spațiilor de artă? Care sunt, de fapt, aceste spații de artă? Și unde sunt de găsit?

Hai să căutăm răspunsurile la aceste întrebări împreună într-un ArtCrawl, ghidat de Helga Thies, manager și mediator cultural.

Un tur ghidat în spații de artă contemporană. Mergem în plimbare, descoperim expoziții și spații de artă, discutăm.

Vizităm câteva spații în care se crează sau se prezintă artă contemporană (cum ar fi Unirea, Fabrica de Pensule). Turul este interactiv – discutăm despre specificul fiecărui spațiu, despre artă, despre oraș.

Nu e necesar să ai cunoștințe specifice sau să fi studiat artă. De asemenea de folos sunt încălțămintea comodă, apa și poate o umbrelă sau o pelerină, pentru orice eventualitate

Începem la 16:00 și terminăm turul în jurul orei 18:45. După tur, mergem la Cinema Arta, unde de la ora 19:00 rulează / ̦, un documentar în regia renumitului Carlos Saura, care ilustrează evoluția și relația artei cu peretele, de la picturile rupestre preistorice până la cele mai avangardiste expresii ale artei urbane. Este recomandat să îți achiziționezi biletul înainte.

Accesul la tur este gratuit. Dacă dorești, la finalul turului poți să oferi o donație ghidului.

Ghidul este Helga, care a studiat Istoria Artei, iar acum este mediatoare culturală și manager cultural. Din 2019, organizează ArtCrawls pentru a apropia publicul de artă și pentru a crește vizibilitatea artiștilor locali.

Ne întâlnim la intrarea către Unirea Studios: https://goo.gl/maps/MthKL7KJaA8VKSer6
Pot participa maxim 15 persoane la acest tur: https://bit.ly/xurbaneye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.