27 martie-1 aprilie Expozitia Nu Atingeți

27 martie – 1 aprilie 2018, ora 19:00, Casa Tranzit, str. George Barițiu, nr. 16

Intrarea libera

Expozitia Nu Atingeți

Vernisajul „NU ATINGEȚI” este prezentarea finală a muncii participanților la Atelierul Fact Finding: practici investigative în mediul urban“ care face parte din din ”Paradigme în Arta Documentară”, ediția a IV-a a platformei Focus Atelier, un proiect Reciproca.

Moderatori: Alex Bodea și Claudiu Lorand Maxim

Timp de șase zile, participanții la atelier au accesat diferite zone și contexte ale Clujului: instituții, spații publice, culisele diferitelor locuri de muncă. Fie că este vorba de rutina străzii care se arată mult mai bogată la o observație atentă, fie de partea nevăzută a Grădinii Botanice, de raftul cu cele mai vechi cărți ale Bibliotecii Universitare, de rimtul fabricii Clujana sau a Tipografiei IDEA, de realitățile din căminul de bătrâni Casa Teodora și energia tânără a echipei de fotbal feminin Olimpia, participanții au cules detalii, au făcut observații și au meditat asupra ceea ce au văzut, fiecare aducând un punct de vedere unic.

Atâtea priviri, atâtea perspective.

Vernisajul este compus dintr-o prezentare susținută de Alex Bodea a practicii „Fact Finder” și a spațiul cu același nume pe care ea îl curatoriază în Berlin și expunerea susținută de către participanți asupra muncii și experienței atelierului și deschiderea publică a expoziției „NU ATINGEȚI” ce strânge la un loc lucrările create în cadrul atelierului.

Despre artistă:
Alex Bodea activează la intersecția dintre arte vizuale, jurnalism și poezie. Pornind de la dorința de a observa și de a înregistra, se bazează pe un limbaj intuitiv și esențializat format din text și desen. Ea documentează aspecte ale mundanului urban. În Berlin, Alex Bodea este curatoarea galeriei The Fact Finder

Ediția a IV-a Focus Atelier este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 1 aprilie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.