27 martie Atelier de caligrafie si lettering

Luni, 27 martie 2017, ora 16:00, Centru Cultural de Artă – Ferma de Zane, str. Observatorului, nr. 1-3

Preț curs: 120 lei/ luna

Atelier de caligrafie si lettering pentru elevi (8-12 ani)

Atelierul de caligrafie si lettering pentru elevi este o activitate creativa, de dezvoltare personala, ce utilizeaza tehnici si instrumente specifice mediului artistic. Atelierul se adresează tuturor copiilor care au nevoie sa-si imbunătățească îndemânarea caligrafică sau doresc sa experimenteze si alte modalitati de exprimare plastica, indiferent de pregătirea anterioară sau afinitățile spre artă, caligrafie sau orice formă de expresie artistică.

Caligrafia, ca si forma alternativa de arta, este o cale de exprimare la îndemână, o metodă de stimulare a creativitatii copiilor, precum si o modalitate de descoperire si punere in valoare a potentialului lor artistic.

În cadrul cursului, vom începe prin a crea semne cu diverse ustensile de scriere, unele traditionale, altele neconventionale, vom dezvolta apoi litere….fiecare în felul lui sau ei de a fi, de a se mișca.
Vom descoperi frumusețea fiecărei linii și texturi unice ce rezultă din scrierea acestor semne cu un anumit ritm. Vom fi atenți la viteza de scriere, la presiunea asupra peniței, direcția liniei și relația dintre litere.

În felul acesta ne vom descoperi fiecare elementele propriei mișcări, modurile personale de a forma literele în acord cu propriul nostru corp. In cadrul fiecarei sedinte de lucru vom face experimente despre cum se leagă aceste mișcări și cum se pot combina.

Fiecare copil va avea la dispoziție hârtie pentru ciornă , hârtie specială, creioane, tus, penite si alte ustensile de scris neconventionale. Pe parcursul atelierului vom invata si tehnici de legatorie de carte, astfel incat la finalul modulului vom avea propria noastra carte legata manual.
Cursul este structurat in sedinte creative cu o durată de 1 h și 10 minute, în fiecare zi de luni, între orele 16:00-17:10, începând cu data de 23 ianuarie 2017

Preț curs: 120* ron / luna.
*Toate materialele de lucru sunt incluse în acest preț.
Inscrieri prin e-mail: cristina.arcasha@gmail.com sau telefon: 0745050236, pana la data de 29 ianuarie 2017. Pentru inscriere este necesara achitarea unui avans de 30 ron.
Grupa de lucru: intre 4 si 8 copii;
Inceperea workshop-ului este conditionata de inscrierea numarului minim de cursanti.

27 martie Atelier de caligrafie si lettering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top