27 martie Ziua Portilor Deschise la Teatrul National

Duminicã, 27 martie 2016, ora 12:00, Teatrul National „Lucian Blaga”, Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4

Ziua Portilor Deschise la Teatrul National

Ca să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Național Cluj-Napoca așteaptă cu Porţile Deschise clujenii de toate vârstele. Cei mici, dar și cei mari sunt invitați la evenimente variate și colorate în spațiile teatrului, care să lege noi prietenii cu lumea fascinantă a culturii și a artei scenice.

Copiii se vor putea bucura de spectacolul de teatru dedicat lor: MIMOROZART (producţie a Teatrului de Păpuşi „Puck“), de face painting şi baloane modelabile  (Boom Party Club), de un Atelier de teatru şi improvizaţie (Create.Act.Enjoy) şi de pe acum clasicul Colţ al copiilor, unde, în acest an, cei mici vor putea asculta poveşti citite de mult iubitul scriitor şi traducător Florin Bican.

Pentru a marca Anul Constantin Brâncuşi, evenimentele pentru adulți vor începe cu o proiecţie de Filme documentare cu şi de Constantin Brâncuşi. Tot în foaierul teatrului, publicul este așteptat să participe la o dezbatere cu oameni de teatru clujeni pe tema Artele scenice din Cluj-Napoca – perspective şi direcţii. Iar apoi, ca în fiecare an, Colțul „Restituiri“, va aduce la lumină un mare spectacol de arhivă: Săptămâna luminată de Mihail Săulescu, regia Mihai Măniuțiu, urmată de discuții cu Miriam Cuibus și Mihai Măniuțiu.

În cadrul evenimentelor speciale, spectatorii noştri vor putea participa la mult iubitele Vizite în culise ghidate de actori ai Teatrului, pentru a descoperi lumea ascunsă din spatele scenei. La Cabina de film, fiecare va putea să intre în prietenoasa cabină special amenajată, unde este invitat să-și împărtăşească gândurile şi sentimentele care îl leagă de viața teatrului, înregistrările urmând să fie montate într-un film, care va fi proiectat în cadrul Nopții Porților Deschise din luna decembrie. O instalaţie interactivă de lumini şi sunet, Pădurea de metal, vă așteaptă în Studioul „Euphorion“, iar în fața Teatrului veți putea admira fermecătoare și suprinzătoare grupuri de Statui vivante.

Pe toată durata evenimentului, vor fi deschise special pentru vizitatorii noștri: Ateliere de olărit şi de încondeiat ouă, dar şi un Târg de produse şi obiecte tradiţionale (Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni), Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Librăria Bookstory, un Târg de obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas), precum şi The Londoner – Great English Pub, care va organiza și un concurs Trivia – Quiz in the afternoon.

Invitata specială a evenimentului va fi actrița Maia Morgenstern, în dialog cu regizorul Mihai Măniuțiu, dar şi cu spectatorii. Această întâlnire va fi urmată de o sesiune de autografe. Vă așteptăm cu drag la teatru!

Programul evenimentului:

Evenimente pentru copii:

12:00 – 12:50 – Spectacol de teatru non-verbal pentru copii (4+):

MIMOROZART, regia Palocsay Kisó Kata (Teatrul de Păpuşi „Puck“)

Scena mare

12:00 – 15:00 – Face painting şi baloane modelabile (Boom Party Club)

Foaier, rang II

13:00 – 13:50 – Atelier de teatru şi improvizaţie pentru copii între 5-12 ani, coordonat de Diana Buluga şi Raluca Lupan (Create.Act.Enjoy) – pe bază de înscriere prealabilă pe atelier@teatrulantionalcluj.ro

Foaier, rang II, stânga

14:00 – 14:50 – Colţul poveştilor:

Florin Bican – Povești nefirești: traduceri și texte originale în lectura autorului

Foaier, rang II, stânga

Evenimente pentru adulţi:

12:00 – 15:50 – Anul Constantin Brâncuşi:

Proiecţie de filme de arhivă cu şi de Constantin Brâncuşi

Foaier, rang II, dreapta

15:00 – 15:50 – Dezbatere: Artele scenice din Cluj-Napoca – perspective şi direcţii

Invitați: reprezentanți ai instituțiilor de spectacole din Cluj-Napoca

Moderator: Ștefana Pop-Curșeu

Foaier, rang II, stânga

16:00 – 17:50 – Colţul „Restituiri“: vizionarea înregistrării spectacolului SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, regia Mihai Măniuţiu, Teatrul Naţional Cluj-Napoca (1994), urmată de discuţii cu realizatori ai spectacolului: Miriam Cuibus şi Mihai Măniuţiu

Foaier, rang II, dreapta

18:00 – 19:00  – Invitata specială a zilei, actriţa MAIA MORGENSTERN, în dialog cu regizorul MIHAI MĂNIUŢIU – întâlnire urmată de o discuție cu publicul și de o sesiune de autografe

Scena mare

Evenimente speciale:

13:30 – 17:30 – Vizite în culise, ghidate de actori ai Teatrului Național Cluj-Napoca

14:00 – 18:00 – Statui vivante (Create.Act.Enjoy)

15:00– 18:00 – Pădurea de metal. Instalaţie interactivă de sunete şi lumini

Studio „Euphorion“

15:00 – 17:00 – Cabina de film

Foaier, rang II

16:00 -17:00 – Quiz in the afternoon

Foaier, ultimul etaj, The Londoner – Great English Pub

Pe toată durata evenimentului:

Meșteri și meșteșuguri (Asociația Meșterilor Populari Clujeni):

Ateliere de olărit și încondeiat ouă; târg de produse şi obiecte tradiționale, Foaier, parter

Târg de obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas) , Foaier, parter

Librăria Bookstory şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Foaier, parter

The Londoner – Great English Pub, Foier, ultimul etaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.