27 septembrie Avanpremiera Miracolul de la Cluj

Miercuri, 27 septembrie 2017, ora 20:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Pret bilet: 20 lei

Miracolul de la Cluj

Spectacolul „MIRACOLUL DE LA CLUJ” pleacă de la scandalul mediatic legat de schema piramidală CARITAS şi mărturiile persoanelor direct implicate în această poveste. Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii ’90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.

Cu: Oana Mardare, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Doru Mihai Taloş
Regia: David Schwartz
Dramaturgie: Petro Ionescu
Muzica: Krisztina Sipos
Scenografia: Anda Pop
Asistent documentare: Silvia Netedu
Ilustrații: Lucia Mărneanu
Video: Daniel Răduțu

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani.

Intrare:
Bilet cu preț întreg: 20 lei
Bilet cu preț redus (pentru elevi, studenți, pensionari): 12 lei

„Miracolul de la Cluj” face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente”, care își propune realizarea a două spectacole de teatru documentar pornind de la întâmplări semnificative din istoria recentă a României. După premiera din luna mai a primului spectacol– M.I.S.A.PĂRUT – care aduce în discuție drepturile și libertățile personale pornind de la cazul real al unei yoghine din organizația MISA, echipa Reactor vă invită acum să descoperiți culisele celui mai mare joc piramidal din România.

„Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente” este un proiect cultural al platformei Reactor Social, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și UNITER.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.