28 – 29 februarie 2020, ora 14:00, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, str. Teodor Mihali, nr. 58-60

Participarea gratuită

Teatrul în Educație – mijloace creative de predare

Teatrul Vienez de Copii are deosebita plăcere de a vă invita să luați parte la Conferința și Atelierele de Formare „Teatrul în Educație – mijloace creative de predare”, organizate în cadrul proiectului ”Teatrul în Educație”, finanțat prin FSE – POCA 2014-2020, cu sprijinul Ministerului Educaţiei și Cercetării, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj și sub Patronajul E.S. Ambasador al Republicii Austria la Bucureşti, Doamna Isabel Rauscher.

Evenimentul organizat în data de 28 februarie a.c. la Cluj-Napoca va avea ca subiecte principale: importanța educaţiei artistice în dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, beneficiile unei abordări creative în procesul de predare prin jocuri și tehnici teatrale, dar și prezentarea rezultatelor preliminare ale utilizării metodelor de predare promovate de inițiativa educațională a Teatrului Vienez de Copii prin președintele său, dna. Sylvia Rotter.

Reprezentanți ai autorităților naționale și locale, specialişti şi profesionişti cu experienţă în domeniul educaţiei, educaţiei teatrale, pedagogiei teatrale, psihologiei şi neurologiei precum și aprox. 300 de cadre didactice din domeniul preuniversitar (din Cluj precum și din județele limitrofe) sunt invitați să dezbată beneficiile introducerii elementelor de teatru în procesul educațional dar și al teatrului ca materie opţională în şcoli.

Conferinţa va fi urmată în data de 29 februarie a.c. de două ateliere de formare oferite unui număr de 120 de cadre didactice din din Iași precum și din județele limitrofe. Cele patru module ale atelierelor – Voce, Mișcare, Regie, Improvizație – au în centru abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Se acordă diplome de participare. Formular înscriere: https://forms.gle/QJXuRSjNJdHxHE9YA