28-30 august Festivalul Quartfest

28 august – 30 august 2015, ora 19:00, Cladirea Casino, Parcul Central

Intrarea libera

Festivalul Quartfest – a 2-a editie

Festivalul QuartFest, dedicat cvartetelor de coarde din România, își așteaptă spectatorii pasionați de muzică clasică, jazz şi coveruri în Cluj-Napoca, în perioada 28-30 august 2015. În cele trei seri dedicate evenimentului, de la ora 19, vor concerta cvartete românești cunoscute la nivel național și internațional. QuartFest este primul festival din România și printre puținele din Europa, cunoscut pentru ideea de a uni cvartetele de coarde și a promova muzica de cameră într-o manieră inovatoare atât de apreciată de publicul nostru.

La cea de a doua ediție a festivalului, organizatorii și-au propus să își încânte publicul prin prezența cvartetelor: Grazioso (Targu-Mureș),Eufonia String (Cluj-Napoca), Vates Quartet (Cluj-Napoca), Arpeggione (București), Artes Quartet (Iași), Chromatic (București), Four Seasons (Cluj-Napoca), Napocensis (Cluj-Napoca) Rua (Cluj-Napoca) și împreună cu acestea să creeze un spectacol inedit pentru melomani.

Accesul la spectacole este liber, QuartFest dorind să aducă oamenii de toate vârstele cât mai aproape de muzica de cameră, care, deși nu vorbește prin cuvinte, spune suficient prin muzicalitatea și armonia sunetului. Tinerii, alături de iubitorii de jazz, vor avea ocazia să audieze melodiile consacrate genurilor într-o manieră nouă, în acorduri de vioară, violă și violoncel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.