28 februarie-11 martie Expoziţia Oameni si noi

28 februarie – 11 martie 2018, ora 17:00, Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30 

Expoziţia Oameni si noi

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează expoziția personală intitulată Oameni si noi, cu lucrări semnate de tânăra artistă Anca SAS din Alba Iulia.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistei și a invitaților săi: Dorel Găină, artist vizual; Ștefan Balog, reprezentant al Fundației Inter-Art Aiud și Ioan Hădărig, director al Centrului Cultural Liviu Rebreanu din Aiud. Din partea muzeului vor fi gazde Lucian Nastasă-Kovacs, managerul instituției și Florin Gherasim, muzeograf.

Anca Sas, născută în anul 1997, a absolvit Liceul de Artă Regina Maria din orașul natal, Alba Iulia, în anul 2015. În prezent este studentă în Cluj-Napoca, la secția Design din cadrul Universității de Artă și Design.

Talentul său a fost remarcat de timpuriu, iar activitatea și promovarea sa artistică au beneficiat de o bogată și eficientă colaborare cu Fundația Culturală Inter-Art din municipiul Aiud, județul Alba. Astfel, tânăra artistă are deja în palmares expoziții personale la Aiud, Gura Humorului și Alba Iulia. Are participări și premii, cu lucrări de pictură sau caricatură, la expoziții și festivaluri din Aiud, Satu Mare, Bistrița, Drobeta Turnu Severin, dar și peste hotare: Polonia, Slovenia, SUA. Artista s-a remarcat și în ilustrația de carte, semnând grafica ilustrativă pentru două volume scrise de tineri poeți.

In anul 2017, în colaborare cu Fundația Inter-Art, Anca Sas a avut expoziții personale de pictură la Centrul Cultural Român din New York și la Pettion Ville din Haiti.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 11 martie 2018.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.