28 februarie Ceremonia de comemorare a martirilor și eroilor neamului românesc Horea, Cloșca și Crișan

Miercuri, 28 februarie 2018, ora 12,00, Cluj-Napoca

Ceremonia de comemorare a martirilor și eroilor neamului românesc Horea, Cloșca și Crișan

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România, Consiliul național și Filiala Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, Divizia IV Infanterie „Gemina” Despărțământul ASTRA Cluj, Casa de Cultură a Studenților Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Fundația „Carpatica”, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” vă invită, miercuri, la Grupul statuar Horea,Cloșca și Crișan, din fața clădirii Grand Hotel Napoca, unde se va desfășura ceremonia de comemorare a martirilor și eroilor neamului românesc Horea, Cloșca și Crișan de la a căror moarte, prin frângere cu roata, au trecut 233 de ani.

Slujba de parastas va fi oficiată de Î.P.S. Andrei, Arhiepiscop și Mitropolit al Clujului. Programul cuprinde: slujba de parastas, evocarea istorică, scurte alocuțiuni și depunerea de coroane.

Dorim să-i invităm pe clujeni să participe și să aprecieze demersul nostrude la acest început de an ca pe un moment de înaltă ținută ce se desfășoară în spiritul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, aducând un plus de întărire a conștiinței naționale a românilor prin constientizarea rolului important al eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan și Avram Iancu la ceea ce înseamnă procesul istoric de înfăptuire a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Evocarea istorică va fi susținută de prof.univ.dr. Mircea Popa și dr.Vasile Tutula, cu participarea extraordinară a maestrului Dumitru Fărcaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.