28 februarie Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós. Grupul de la Cluj

Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós

Duminică, 28 februarie 2021, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós. Grupul de la Cluj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită la expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós – grupul de la Cluj, care va putea fi vizitată în sălile de expoziții temporare (parter, stânga și dreapta) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Asociaţia „Breasla Barabás Miklós”, organizație a artiştilor plastici maghiari din România, care cuprinde aproape 200 de membri, având un istoric de 92 de ani, organizează pentru a cincea oară o expoziție de grup la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

La fel ca la evenimentul de anul trecut, în cadrul expoziției de față, grupul de la Cluj (cel mai numeros al acestei organizații) își prezintă cele mai reușite rezultate artistice, oferind în același timp vizibilitate și pentru artiștii din alte regiuni. Mai multe generații de pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, sticlari, textiliști și fotografi își vor expune lucrările cu această ocazie. Operele de artă care au fost realizate prevalent în cursul anului 2020, încărcat de incertitudini și dificultăți, stau mărturie pentru activitatea efervescentă a artiștilor plastici.

Curatorii expoziției: sculptorul Kolozsi Tibor, președintele Breslei Barabás Miklós, și Bordás Beáta, istoric de artă, Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Program de vizitare: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.