28 mai Festivalul Internaţional STEPS

28 mai 2015, ora: 18:00, Opera Maghiara, str. Emil Isac, nr. 26-28

Preţul biletelor: între 25 si 120 lei

Festivalul Internaţional STEPS – a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS.

Iubitorii de muzică şi dans sunt invitaţi să descopere o lume complexă şi aflată în permanentă reinventare, în care pasiunea, energia, ritmul şi tehnica sunt împletite cu creativitate pentru a oferi o nouă perspectivă asupra cotidianului.

Szép Gyula, directorul Operei Maghiare din Cluj susține că „STEPS completează şirul festivalurilor de vară din Cluj, aducând un plus de valoare culturală orașului. Opera Maghiară, în cadrul acestui parteneriat, oferă tot sprijinul său instituțional atât în materie umană și profesională cât și technic și logistic.“

„Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS este expresia unui vis. Iar visul este ca STEPS să devină una dintre cele mai curajoase manifestări culturale acoperind un segment artistic extrem de important, dar aproape absent din peisajul cultural naţional.“ – a afirmat directorul festivalului Sorin Dan.

Spectacolele prezentate în premieră pe scena clujeană, sunt adevărate mixuri captivante de senzaţii, sunete şi mişcări, fiind atent selecţionate pentru a ilustra multiplele faţete ale dansului contemporan. În cadrul festivalului vom putea urmări de la piese clasice în viziuni moderne, cum ar fi Lacul Lebedelor sau Le sacre du printemps al lui Stravinsky, trecând prin muzica lui Mozart, până la regii coregrafice bazate pe muzică tradițională portugheză sau din Mongolia. Festivalul dorește să atragă și tinerii, oferindu-le un spectacol de hip-hop la un nivel cultural valoros.

STEPS este o platformă creativă pentru dansatori, coregrafi şi regizori, care facilitează explorarea noilor direcţii din dansul contemporan, dar şi un spaţiu dedicat schimbului de emoţii şi idei între artişti şi public. Pe lângă spectacolele de teatru şi dans, sunt programate seminarii, workshop-uri şi alte evenimente tematice, care completează tabloul acestei nonconformiste manifestări culturale.

Primul spectacol va avea loc in data de  2 iunie 2015: „Lacul Lebedelor”

Festivalul a inceput in 20 mai si se va incheia in 21 iunie 2015 .

Preţul biletelor sunt cuprinse între 25-120 de lei. Studenţii și elevii au reducere (pe baza carnetului vizat). Bilete cu preț redus pot fi achiziționate doar de la standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj. Fiecare spectacol are un număr limitat de bilete cu reducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.