28 mai TIFF – Garbanotas Bosistas

Sâmbãtã, 28 mai 2016, ora 20:00, Casa Tiff, str. Universitatii, nr. 6

Intrarea liberă

Garbanotas Bosistas – Focus Lituania

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Garbanotas Bosistas (The Curly Bassist), o trupă de rock neo-psihedelic din Vilnius, Lituania, a cucerit deja publicul britanic, baltic și balcanic.

Inspirați de Queen, The Beatles și Led Zeppelin, cei patru membri au început prin a organiza concerte în curțile vecinilor de acasă, apoi au cântat în pădurile din Letonia, în cartierele de business din Estonia, au ajuns la festivaluri mari din Marea Britanie, au cucerit țara vikingilor și au traversat Balcanii, concertând în Cehia și Polonia.

În 2016, trupa a câștigat premiul pentru cea mai bună trupă alternativă la Premiile muzicii lituaniene M.A.M.A și a devenit prima trupă de indie lituaniană invitată să cânte la Tallinn Music Week.

Trupa vine la TIFF cu sprijinul Lithuanian Film Center. Evenimentul face parte din Focus Lituania la TIFF 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.