28 mai TIFF – The Show of Shows

Sâmbãtã, 28 mai 2016, ora 20:30. Castelul Banffy, Bonțida, jud. Cluj

The Show of Shows, de Benedikt Erlingsson.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Coloana sonoră marca Sigur Rós.

The Show of Shows este un documentar captivant și pe alocuri tulburător despre un secol de vodeviluri, spectacole de circ, bâlciuri și carnavaluri. Imagini de arhivă rare sau inedite cu clovni, dansatori, acrobați care execută cascadorii amețitoare, freak shows și scene crude de exploatare a animalelor și copiilor zugrăvesc un portret fascinant al acestei lumi atât de pestrițe și populare în secolele XIX și XX, scrie „The Guardian”.

În loc de narator, coloana sonoră emoționantă compusă de basistul Georg Holm și bateristul Orri Páll Dýrason, membri ai celebrei trupe islandeze Sigur Rós, în colaborare cu compozitorul Hilmar Örn Hilmarsson și chitaristul Kjartan Dagur Hólm. Sigur Rós va cânta live la Cluj în iunie, tot la Castelul Banffy de la Bonțida, la Electric Castle. Cele 14 melodii de 72 de minute au fost reunite pe albumul instrumental Circe, lansat anul trecut.

The Show of Shows, regizat de Benedikt Erlingsson, unul dintre cei mai apreciați regizori de teatru din Islanda, a fost realizat în colaborare cu National Fairground Archive al Universității din Sheffield. Debutul său în cinema, multi-premiatul Of Horses and Men, a rulat la TIFF 2014.

Renumita trupă franceză de street arts TRANSE EXPRESS vine la TIFF cu o reprezentație, Tambours en Feu, poate fi savurată la Castelul Banffy din Bonțida. Parada festivă cu toboșari se va încheia cu un spectacol de lumini, sunet, foc și artificii, înaintea proiecției filmului The Show of Shows.

Programul zilei de sambata aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.