28 martie Rosa Del Conte-Eminescu sau despre absolut

Marti, 28 martie 2017, ora 18:00, Librăria Humanitas, str. Universitatii, nr. 4

Prezentare de carte: Rosa Del Conte-Eminescu sau despre absolut

Librăria Humanitas Cluj și Editura Humanitas vă așteaptă la prezentarea cărții “Eminescu sau despre absolut” – Rosa del Conte.

Prezintă:
Ioana Bot
Adrian Papahagi
Sorina Tarba

Despre carte:
Cu un cuvânt al autoarei pentru ediţia română
Ediţie îngrijită, traducere și prefaţă de Marian Papahagi

„Eminescu nu e o floare rară, desfăcută aproape prin miracol dintr-o sămânţă adusă din întâmplare pe solul Daciei de suflarea vânturilor apusene: este un astru ţâşnit din adâncurile cerurilor din Răsărit, ca mărturie despre o civilizaţie tânără şi nouă, dar înrădăcinată într-un trecut de veche cultură şi de severă tradiţie. Ca şi a Luceafărului său, şi lumina lui a străbătut, înainte să ajungă până la noi, o cale lungă.“ (ROSA DEL CONTE)

„Studiul publicat în 1963 de Rosa Del Conte are nu numai meritele incontestabile ce revin exegezelor riguroase şi solid întemeiate în bibliografia de specialitate, ci şi pe acela de a propune şi argumenta un punct de vedere original, apărat cu erudiţie şi strălucire. E vorba de cea mai importantă cercetare străină dedicată lui Eminescu şi una din operele de rezistenţă despre poezia, proza şi cultura eminesciană, de aşezat alături de marile exegeze româneşti asupra subiectului. “(MARIAN PAPAHAGI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.