28 septembrie – 01 octombrie 2023, ora 10:00, Piata Unirii, Cluj-Napoca

Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine cu cea de-a IX-a ediție, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, având ca motto principal „AI si Cartea!”
FICT, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susține cultura scrisă română și universală.
Focusul ediției de anul acesta este centrat pe tehnologie și pe educație. Ne propunem un format nou, care va include în program mult mai multe dezbateri ce vor avea ca temă probleme actuale cu care se confruntă generațiile tinere și nu doar: tehnologie, AI, realitate augmentată, social media, implicare civică, apartenență la comunități (de gen, religioase, sexuale etc.), educația viitorului etc.
La toate aceste dezbateri vor fi invitați specialiști din toate domeniile, universitar, IT, social media influenceri, medicină etc.
Am ales motto-ul „AI si Cartea!!” pentru că dorim să înțelegem împreună că între tehnologiile moderne și carte nu există incompatibilitate ci, mai mult, complementaritate. Din orice viitor, oricare ar fi el, nu poate lipsi cartea, educația și cultura.
Bineînțeles, nu vor lipsi lansările de carte și invitații speciali internaționali care, deocamdată, sunt confirmați din Mexic, Portugalia și Italia.