29-31 iulie Transylvania History Days

29 – 31 iulie 2016, ora 15:00, Malul Someșului, Cluj-Napoca

Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European și Diplomație Culturală, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, organizează în perioada cea de-a treia ediție a Festivalului Transylvania History Days, care va avea loc pe malurile Someșului.

Transylvania History Days este un festival de reconstituire istorică, al cărui scop este acela de a face istoria mai atractivă și mai accesibilă publicului larg. Timp de trei zile, membrii trupelor de reconstituire istorică implicate în festival vor readuce la viață lupte, meșteșuguri și obiceiuri de viață cotidiană, din Antichitate, Evul Mediu și Primul Război Mondial. cu arcul, ateliere de fierărie, broderie și croitorie sunt doar câteva din ateliere interactive organizate de trupele de reenactment împreună cu publicul.

Organizatorii evenimentului vă invită pe toți să călătoriți în timp să cunoașteți soldații romanii, gladiatori, cavaleri medievali și domnițe, până la soldații Primului Război Mondial.

Inițiatorul proiectului, Centrul DEDiC, este o organizație neguvernamentală non-profit independentă, înființată în 2012, care are ca scop principal contribuția la dezvoltarea dialogului cultural, european, a valorilor comunitare și a diplomației culturale. Printre proiectele Centrului se numără Festivalul Transylvania History Days, serile de film european CINECULT și dezbaterile ”Talks for Change”.

Hai alături de noi la un festival inedit! Fii parte din istorie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.