29 iulie Dubla lansare de carte

Dubla lansare de carte

Joi, 29 iulie 2021, ora 16.00, Casa TIFF, str. Universității, nr. 6

Dubla lansare de carte – Valerian Sava si Radu Țuculescu

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Editura Școala Ardeleană vă invită la lansarea cărților:

• Valerian Sava, „Post/neoistoria filmului românesc (și nu numai) în mono-dialoguri critice (via Facebook & Extra-Fb.). Vol. 1”, Colecția TIFF Cinefil.

Prezintă: Mihai Chirilov, Ioan-Pavel Azap, Vasile G. Dâncu.

„Valerian Sava este unul dintre puținii entuziaști rămași în mica noastră lume cinematografică românească, așa încît să ne bucurăm că putem încă să ne lăsăm molipsiți de pasiunea sa pentru cinema și să-l onorăm citindu-i însemnările.” (Cristian Mungiu)
„Valerian Sava are o viziune clară, tranșantă despre Noul Cinema Românesc, pe care l-a decorticat intens, o stilistică arborescentă aparte și recognoscibilă instant, străină de orice minimalism, și o maximă apetență pentru polemica aplicată, într-o perioadă în care conflictele nu mai au nevoie de argumente.” (Mihai Chirilov)

• Radu Țuculescu, „Trei în dormitor (cinci comedii)”, Colecția Școala Ardeleană de Teatru, prefață de Mihaela Vancea, ilustrații de Renata Vivien Barna.
Prezintă: Mihaela Vancea. Moment artistic cu actorii: Elena Ivanca, Victor Hegedüs, Andrei Han, Ioana Moldovan.

„Teatrul lui Radu Țuculescu (la fel ca proza lui) te absoarbe cu totul, te ia prin învăluire și te trezești dintr‑odată alături de personajele lui, acolo, în grădină, în tren, în sat, în apartament, bucătărie, în orice cadru alege el să le plaseze. Volumul de față, «Trei în dormitor», conține cinci comedii negre care demonstrează că perioada de glorie a absurdului nu apune niciodată.” (Mihaela Vancea) Dubla lansare 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.