29 iunie-16 iulie Expoziția PIPL

Expoziția PIPL

29 iunie – 16 iulie 2023, ora 18:00Muzeul de ArtăPiața Unirii, nr. 30

Expoziția PIPL

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați expoziția „PIPL” (pictură) a artistului Ioan Romeo.

Vernisajul va avea loc în data de 29 iunie 2023, de la ora 18:00.

Romeo Ioan s-a născut la Reșița unde a absolvit liceul și doi ani de inginerie, mergând apoi pe firul destinului către Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara. Actualmente este actor al Teatrului Național din orașul de pe Bega, remarcându-se ca realizatorul primului cinematograf comunitar din România, „Cinema Paradisso”, din același oraș. Preocupările sale artistice demonstrează prețuirea și slujirea libertății prin Artă.

Expoziția „Pipl”, găzduită de Muzeul de Artă din Cluj, reunește portretele unor oameni remarcabili din diverse epoci, pe care nu i-am întâlnit niciodată în carne și oase. Puntea de legătură pe care Romeo Ioan a creat-o se constituie într-un dialog cu opera acestora, traducându-se vizual  în portrete compoziționale reminiscente picturilor lui Picasso și Modigliani.

Romeo Ioan consideră că „lucrările mele sunt memoria unui gest lăsat de pensulă cu pasta acrilică pe pânză, care fac ca aceste lucrări să se numească picturi”, fiind totodată inspirat de cuvintele celebrului Oscar Wilde: „Orice portret care este pictat cu sentiment este un portret al artistului, nu al modelului. Modelul este doar accidentul, ocazia. Nu modelul este dezvăluit de către pictor, este mai degrabă pictorul, care pe pânza colorată se dezvăluie” (Portretul lui Dorian Gray).

Expoziţia PIPL va putea fi vizitată până în data de 16 iulie 2023.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00. Ultimul bilet de intrare va fi emis la ora 16:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.